Brak zapisu pochówku w Kancelarii Cmentarnej
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
Płowik_Hubert

Grób mojej praprababci jeszcze istnieje, jest też bardzo stara, zatarta tabliczka (imię, nazwisko i wiek w którym zmarła), lecz w księgach brak zapisu o jej pochówku. Wszystkie okoliczne lata w jakich mogła umrzeć zostały przeszukane, lecz brak w nich wpisu. Aktu zgonu w USC też nie ma. Czy to oznacza, że ta osoba nie posiadała dokumentów? Proszę o pomoc, bo nie wiem gdzie dalej mogę szukać.
Pozdrawiam
Hubert
Hubert
Myślę że mogła umrzeć w innej miejscowości.
Może niech Pan sprawdzi w okolicznych kościołach księgi zgonów.
Pozdrawiam
Paweł
Może niech Pan sprawdzi w okolicznych kościołach księgi zgonów.
Pozdrawiam
Paweł
-
Płowik_Hubert

Ale chyba pogrzeb powinien być udokumentowany w tej parafii, gdzie znajduje się cmentarz. Dodam, że była repatriantką.
Pozdrawiam
Hubert
Hubert
Hubercie.
Tak na szybko.
Brak aktu zgonu w USC- a wiesz gdzie zmarła. Akt może być wydany w innym USC.
Może ? niedopatrzenie,bałagan w administracji cmentarza.
Może "dziki pochówek" ?????
A trzeba sprawdzić księgi cmentarne nie pod kątem nazwiska ,ale po pochówkach.Miejsce pra.. jest znane a więc sprawdzić kto jest pochowany po obu stronach no i podumać . Trzeba być chociaż trochę " detektywem"
Tak na szybko.
Brak aktu zgonu w USC- a wiesz gdzie zmarła. Akt może być wydany w innym USC.
Może ? niedopatrzenie,bałagan w administracji cmentarza.
Może "dziki pochówek" ?????
A trzeba sprawdzić księgi cmentarne nie pod kątem nazwiska ,ale po pochówkach.Miejsce pra.. jest znane a więc sprawdzić kto jest pochowany po obu stronach no i podumać . Trzeba być chociaż trochę " detektywem"
Tadeusz
WITAM BRAK AKTU ZGONU W USC tłumaczą tym że takowy akt nie został napisany ,ja mam taki przypadek w rodzinie w par i na cmentarzu istnieje osoba i jest wpisany w księdze zgonu w parafii. Dziadek ur . zamieszkiwał,zmarł w 1946r ,ale żadnego dokumentu USC nie wyda takie problemy to USC nie obchodzi stronami.Życze powodzenia w poszukiwaniu.