Kalwaria Zebrzydowska

Pomoc w poszukiwaniu zasobów i informacji o parafiach i miejscowościach

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Smoktadeusz

Sympatyk

Kalwaria Zebrzydowska

Post autor: Smoktadeusz »

Poszukuję metryk z parafii Zebrzydowice, Kalwaria Zebrzydowska, Brody. Na FS nie ma. Może ktoś dysponuje zdjęciami i może zechce się podzielić.

Pozdrawiam

Rafał Marzec
Pawłowski_Henryk

Sympatyk

Kalwaria Zebrzydowska

Post autor: Pawłowski_Henryk »

O ile wiem księgi metrykalna diecezji krakowskiej nie zostały zeskanowane przez Mormonów dlatego nie będzie ich na FS
Smoktadeusz

Sympatyk

Kalwaria Zebrzydowska

Post autor: Smoktadeusz »

TO już wiem. Miałem nadzieję, że ktoś ma zdjęcia ksiąg i jeszcze zechce się podzielić. Napisałem pięć maili do osób, które też tam szukają, ale nie mam odpowiedzi. Może nie chcą odpowiadać. Nie wierzę, że nikt nie posiada zdjęć z tej parafii. Na tyle osób??? No ale nie ma obowiązku dzielenia się źródłami. A Archiwum Krakowskiej Kurii zaknięte na głucho nie wiadomo na jak długo. Więc myśląc, że znajdę na tym portalu pomocną dłoń, pozostaję na etapie nadziei.

moderacja (elgra)
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów nazwiskiem i imieniem lub przynajmniej imieniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis. https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... 5276#75276
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję parafii, miejscowości”