Kaczanowski (Kocanowski), Trojanowski
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Kaczanowski (Kocanowski), Trojanowski
Witam serdecznie jestem nowa na forum poszukuję informacji o nazwisku:kaczanowski(kocanowski),trojanowski, grzybowski, kłobuchowski (województwo mazowieckie, Gostynin, Solec) matusiak, łyziński (okolice łącka k.Płocka), stachólec(stacholec) (Rybie k. Gąbina), ostrowscy, lińscy (okolice szczawina)
Ostatnio zmieniony wt 10 mar 2009, 22:55 przez aatta11, łącznie zmieniany 1 raz.
nazwisko: kaczanowski(kocanowski) trojanowski
Witam posiadam trochę informacji o rodzinie Trojanowskich z obecnego kujawsko- pomorskiego, a dokładniej z parafii Ligowo. jeśli w jakiś sposób by Tobie pasowało to daj znać.
pozdrawiam gorąco Beata
PS. podpisz się iminiem
pozdrawiam gorąco Beata
PS. podpisz się iminiem
dziekuje za szybką odpowiedź bede wdzieczna za wszystkie informacje:-) bo juz troszkę zwątpiłam czy te moje poszukiwania mają sens jesli bedzie Ci wygodniej to napisz do mnie na gg 506127 - Agata
Witaj Agato, zauważyłam dopiero teraz Twoją zmianę w poście, mam również informacje dotyczące rodziny Kłobukowskich, a w Ty poszukujesz Kłobuchowskich i nie wiem czy to chodzi o tą samą rodzinę. Moi pochodzą z Kłobukowa.
Pozdrawiam Beata
Pozdrawiam Beata
-
Trojanowski_John
Hi Agato,
Nazywam sie Trojanowski, moja rodzina zajmowala sie mlynarstwem i byli wlascicielami wiatrakow.
Z tego co wiem to mego pradziadka brat Jozef Trojanowski z Góry-Plock (powyżej Radziwia) przyjeżdżał pomagać bratu przy remoncie wiatraka.
Jesli dalej potrzebuje pomocy to jestem gotow pomoc Ci w szukaniu danych Józefa Trojanowskiego w ameryce jesli on naprawde wyemigrowal.
Jakie dowody maz na to ze Jozef wyjechal do ameryki.
Z poszanowaniem,
John J Trojanowski
johntrojanowski(at)gmail.com
Nazywam sie Trojanowski, moja rodzina zajmowala sie mlynarstwem i byli wlascicielami wiatrakow.
Z tego co wiem to mego pradziadka brat Jozef Trojanowski z Góry-Plock (powyżej Radziwia) przyjeżdżał pomagać bratu przy remoncie wiatraka.
Jesli dalej potrzebuje pomocy to jestem gotow pomoc Ci w szukaniu danych Józefa Trojanowskiego w ameryce jesli on naprawde wyemigrowal.
Jakie dowody maz na to ze Jozef wyjechal do ameryki.
Z poszanowaniem,
John J Trojanowski
johntrojanowski(at)gmail.com
-
Gorecka_Malgosia
Witajcie,
Z tego co zauważyła nazwisko Kłobukowski i Kłobuchowski występuje często zamiennie.
Z mojej rodziny:
Kunegunda Górecka (c. Andrzeja i Maryanny z Bożawola Górskich) wyszła za Józefa Kłobuchowskiego (s. Wojciecha i Katarzyny z Madalińskich); ślub w parafii Bedlno 11.06.1826 roku.
Józef urodził się w Zgłowiączce, ale zamieszkiwał w okolicach Kutna (miał majątek Groszki, jego rodzice Chruścinek); w dniu ślubu był wdowcem, jego pirwsza żona to Józefa z Jankowskich.
Dodam jeszcze, że wspomniani Góreccy mieli dużo związków z okolicą Pacyny (Gostynin).
Pozdrawiam,
Małgosia
Z tego co zauważyła nazwisko Kłobukowski i Kłobuchowski występuje często zamiennie.
Z mojej rodziny:
Kunegunda Górecka (c. Andrzeja i Maryanny z Bożawola Górskich) wyszła za Józefa Kłobuchowskiego (s. Wojciecha i Katarzyny z Madalińskich); ślub w parafii Bedlno 11.06.1826 roku.
Józef urodził się w Zgłowiączce, ale zamieszkiwał w okolicach Kutna (miał majątek Groszki, jego rodzice Chruścinek); w dniu ślubu był wdowcem, jego pirwsza żona to Józefa z Jankowskich.
Dodam jeszcze, że wspomniani Góreccy mieli dużo związków z okolicą Pacyny (Gostynin).
Pozdrawiam,
Małgosia
-
mtrojanowska