Zaluscy herbu Junosza

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

poldecorwin

Sympatyk

Zaluscy herbu Junosza

Post autor: poldecorwin »

Witam mam prosbe czy ktos moze cos wie o rodzinie Zaluskich herbu Junosza poszukuje wszelakich danych.

pozdr

Pool
Awatar użytkownika
Fronczak_Waldemar

Członek PTG

Post autor: Fronczak_Waldemar »

Może jednak postawisz konkretne pytania, bo pojecie "wszystko" w przypadku tak znanej i opisanej rodziny przekracza możliwości techniczne tego forum (i każdego innego).
Waldemar Fronczak
julia_natalia

Sympatyk
Nowicjusz

Zaluscy herbu Junosza

Post autor: julia_natalia »

Wielu z nich leży w kryptach w pułtuskiej kolegiacie, znajdziesz tam kilka obszernych epitafiów z XVIIIw po łacinie. Nie jestem w stanie teraz ani w najbliższym czasie tego sprawdzić, ale na pewno leży tam Katarzyna Załuska, Hieronim i co najmniej dwóch biskupów.
Pozdrawiam
Julia Popowska
poldecorwin

Sympatyk

Post autor: poldecorwin »

Witaj dziekuje za pomoc. Moj praparpardziadek Waclaw Michal hr Zaluski byl wlascicielem majatku Zbijewek parafii Chodecz pow. wloclawski moj wuj Bronislaw dyrektorem kolegium ojcow Marianow na Bielanach w Warszawie do ktorego takze uczeszczal za mlodu gen . Jaruzelski. Zbieram dane o Zaluskich i rodzinie Plater-Zyberek.

pozdr

Pool de Corwin
Awatar użytkownika
pawko223

Sympatyk
Adept

Post autor: pawko223 »

ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”