Adela Strzemecka z domu Żebrowska

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

bondziorno6

Sympatyk

Strzemecki Janusz

Post autor: bondziorno6 »

Szukam pomocy w ustaleniu gdzie mógł dokładnie mieszkać mój dziadek Janusz Strzemecki ur. 1941 roku.Wiem, że mieszkał podobno z mamą na Grochowie na ulicy Wiatracznej.Jego mamą była Adela Strzemecka.Probowalem szukać ale nic nie mogę znaleść.Bede wdzięczny za pomoc lub wskazówki
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Strzemecki Janusz

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

Z jakiego okresu szukasz informacji?
Co się z nim działo po 1941?

podpisuj posty choćby imieniem
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
bondziorno6

Sympatyk

Strzemecki Janusz

Dziękuję za odpowiedź.Wiem, że był jakiś czas w domu dziecka po skończeniu 18 lat wrócił do matki na Grochów.Wiem też, że jakiś czas pracował policji/milicji.Szukam informacji z okresu gdy jeszcze mieszkał na Grochowie.Chcialbym się dowiedzieć gdzie się urodził.Pozdrawiam Łukasz
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

ale Ty sobie jaja robisz - tak?
szukam informacji o tym, że mieszkał na Grochowie z kresu gdy mieszkał na Grochowie
naprawdę zabawne
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
bondziorno6

Sympatyk

Przecież napisałem, że mieszkał prawdopodobnie na ulicy Wiatracznej.Chcialbym się dowiedzieć gdzie się urodził i gdzie konkretnie mieszkał.
VegannaFilistin

Sympatyk

Re: Strzemecki Janusz

Post autor: VegannaFilistin »

bondziorno6 pisze:Szukam pomocy w ustaleniu gdzie mógł dokładnie mieszkać mój dziadek Janusz Strzemecki ur. 1941 roku.Wiem, że mieszkał podobno z mamą na Grochowie na ulicy Wiatracznej.Jego mamą była Adela Strzemecka.Probowalem szukać ale nic nie mogę znaleść.Bede wdzięczny za pomoc lub wskazówki
Znasz jego dokładną datę urodzenia, nie tylko rok?
Wydarzenia z życia - domu dziecka, adres, placówka milicji? Inne zawody, emerytura?
Kiedy się ożenił z twoją babcią (jeśli się żenił) i daty ur jego dzieci?
Datę zgonu dziadka i miejsce pochówku?
Datę urodzenia i śmierci jego matki Adeli?
Jego ojciec nieznany czy znany? Jeśli znany to imię, nazwisko, data ur lub śmierci?

Pytałeś Twoich rodziców o te informacje? Czy kiedy żył to go spotkałeś, rozmawiałeś z nim?

Jeśli nic nie wiesz i nie masz żadnych info, ale masz swój akt urodzenia plus akt urodzenia Twej matki czy ojca, to wtedy możesz udowodnić pokrewieństwo z dziadkiem. Wtedy kontaktuj się z USC Grochów, uiscij drobną opłatę i pytaj tam o wszystko.
Pozdrawiam serdecznie,
Anna (Annuszka G) Veganova
bondziorno6

Sympatyk

Re: Strzemecki Janusz

Udało się zdobyć akt urodzenia.Janusz Franciszek Strzemecki urodził się 14.03.1941 w Warszawie.Jego rodzice to Marian Strzemecki urodzony 27 maja 1905 w Warszawie i Adela Strzemecka z domu Żebrowska.Dziadek zmarł w 1999 roku w Warszawie.Żoną Janusza była Zofia Żukowska urodzona w 1945 w Turzynie z tego co wiem ślub brali gdzieś u niej w parafii

moderacja (elgra)
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów nazwiskiem i imieniem lub przynajmniej imieniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis. https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... 5276#75276
bondziorno6

Sympatyk

Adela Strzemecka z domu Żebrowska

Adela Strzemecka zmarła w 1992 w Warszawie.Jej mężem był Marian Strzemecki a dzieckiem Janusz Strzemecki urodzony w 1941 w Warszawie.Nie mogę znaleść aktu urodzenia Adeli ani Aktu małżeństwa Adeli z Marianem Strzemeckim.Z aktu urodzenia Janusza Strzemeckiego też niewiele wynika jest tylko data i miejsce urodzenia oraz imiona rodziców.

Pozdrawiam Łukasz

moderacja (elgra)
Po raz nty przypominam:
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów nazwiskiem i imieniem lub przynajmniej imieniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis. https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... 5276#75276

Nie twórz nowego wątku, lecz postaraj się kontynuować już istniejący.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”