Jan Zborowski x Helena Pułczyńska, metryki UMZ ok. Lwowa

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

zborro

Jan Zborowski x Helena Pułczyńska, metryki UMZ ok. Lwowa

Post autor: zborro »

Dzień dobry forumowicze,

Poszukuję dokumentów U/M/Z:

Jan Zborowski, Helena Pułczyńska

Udało mi się namierzyć rubrykę w ślubnej metryce dla syna Jana i Heleny: Stanisława Antoniego Zborowskiego z Marią Wojciechowską, rok 1898. Znajduje się tam data urodzenia Stanisława Antoniego Zborowskiego - 24.02.1872. Na tej podstawie sądzę, że poszukiwany Jan Zborowski urodził się w okolicach lat 1840-1850.
Numerus domus w tej rubryce to ulica Mochnackiego 4, Lwów.
Stanowisko Stanisława Antoniego Zborowskiego opisane jest jako radca Magistratu m. Lwowa.

Z innych znalezionych informacji wynika, że Jan i Helena mieli również córkę Eleonorę Zborowską, ślub 1909 z Andreasem Rzepeckim. Zmarła w wieku 29 lat.

Będę wdzięczny za pomoc i/lub wskazówki gdzie szukać dalszych informacji.

Pozdrawiam,
Sławomir
Andrzej75

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 1 time

Re: Jan Zborowski x Helena Pułczyńska, metryki UMZ ok. Lwowa

Post autor: Andrzej75 »

zborro pisze:Będę wdzięczny za pomoc i/lub wskazówki gdzie szukać dalszych informacji.
Dokumentów dotyczących urodzenia Stanisława Zborowskiego, jego rodzeństwa, ślubu jego rodziców należy szukać, kierując się miejscem urodzenia Eleonory Zborowskiej, podanym w jej AM.
Pozdrawiam
Andrzej
PS. Na znak, że moje tłumaczenie zostało zaakceptowane, proszę edytować pierwszy post, dopisując w temacie – OK (dotyczy działu tłumaczeń).
https://forum.genealodzy.pl/viewtopic.php?t=114043
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”