Kasinka Mała jakie AP
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Kasinka Mała jakie AP
Witam,
Poszukuję swoich pradziadków (Piwowarski i Stożek) urodzonych w Kasince Małej. W bazie "Pradziad" nie znalazłam informacji w jakim AP znajdują się metryki (interesują mnie lata 1889-1900). Może ktoś z Was wie gdzie mogę szukać?
Kasinka Mała – wieś w Polsce położona w województwie małopolskim, w powiecie limanowskim, w gminie Mszana Dolna.
Do parafii pisałam już dawno, ale póki co nie ma odzewu.
Dziękuję za pomoc,
Ania
Poszukuję swoich pradziadków (Piwowarski i Stożek) urodzonych w Kasince Małej. W bazie "Pradziad" nie znalazłam informacji w jakim AP znajdują się metryki (interesują mnie lata 1889-1900). Może ktoś z Was wie gdzie mogę szukać?
Kasinka Mała – wieś w Polsce położona w województwie małopolskim, w powiecie limanowskim, w gminie Mszana Dolna.
Do parafii pisałam już dawno, ale póki co nie ma odzewu.
Dziękuję za pomoc,
Ania
Kasinka Mała jakie AP
http://parafie.genealodzy.pl/index.php?op=pr&pid=3120
Parafia była erygowana w 1911r. , więc metryk są raczej w parafii, a akta USC zapewne jeszcze w Urzędzie Stanu Cywilnego. Z tego co wiem akta stanu cywilnego są przekazywane do AP po 100 latach. Musisz znaleźć parafię, w której byli chrzczeni. Jeśli tam mieszkali to pewnie będzie to najbliższa tej miejscowości.
Pozdrawiam,
M.Grabowski
Parafia była erygowana w 1911r. , więc metryk są raczej w parafii, a akta USC zapewne jeszcze w Urzędzie Stanu Cywilnego. Z tego co wiem akta stanu cywilnego są przekazywane do AP po 100 latach. Musisz znaleźć parafię, w której byli chrzczeni. Jeśli tam mieszkali to pewnie będzie to najbliższa tej miejscowości.
Pozdrawiam,
M.Grabowski
Mikołaj Grabowski
Nazwiska: Grabowski, Kozłowski, Świech, Bobowiec, Żak, Zwierzchowski, Prokop. Proszę o kontakt: mik.grabowski@wp.pl
Nazwiska: Grabowski, Kozłowski, Świech, Bobowiec, Żak, Zwierzchowski, Prokop. Proszę o kontakt: mik.grabowski@wp.pl
Kasinka Mała jakie AP
Kasinka (Kasina) Mała - parafia Mszana Dolna
http://dir.icm.edu.pl/pl/Slownik_geogra ... om_III/893
marek
http://dir.icm.edu.pl/pl/Slownik_geogra ... om_III/893
marek
Ostatnio zmieniony ndz 09 sty 2011, 21:01 przez marbl, łącznie zmieniany 1 raz.
Kasinka Mała jakie AP
Do parafii pisałam (w Kasince i Mszanie Dolnej) i czekam już 2 miesiąc na odpowiedź. W USC nie mają już tych metryk, bo minęło 100 lat - Interesują mnie lata 1889-1900. I chciałabym wiedzieć w jakim AP mam szukać.
Dzięki i pozdrawiam,
Ania
Dzięki i pozdrawiam,
Ania
-
Worwąg_Sławomir

Kasinka Mała jakie AP
Wprawdzie baza Pradziad o tych rocznikach nie wspomina, ale możesz spróbować zapytać:
Archiwum Państwowe w Rzeszowie Oddział w Skołyszynie
38-242 Skołyszyn 249,
tel: (13) 449-10-96
email: apskolyszyn@poczta.tp.pl
Archiwum Państwowe w Rzeszowie Oddział w Skołyszynie
38-242 Skołyszyn 249,
tel: (13) 449-10-96
email: apskolyszyn@poczta.tp.pl
Pozdrawiam
Sławek Worwąg
Sławek Worwąg
Kasinka Mała jakie AP
Chyba właściwe archiwum to w Krakowe
oddział w Nowym Targu:
Teren właściwości:
miasta i gminy: Biały Dunajec, Bukowina Tatrzańska, Bystra-Sidzina, Czarny Dunajec, Czorsztyn, Dobra, Jabłonka, Jordanów, Kościelisko, Krościenko n/Dunajcem, Lipnica Wielka, Lubień, Łapsze Niżne, Mszana Dolna, Niedźwiedź, Nowy Targ, Ochotnica Dolna, Poronin, Raba Wyżna, Rabka, Spytkowice, Szaflary, Szczawnica, Zakopane
Archiwum Państwowe w Krakowie Ekspozytura w Nowym Targu
34-400 Nowy Targ, Oś. Bór 10
tel.\fax + 18 266 35 48, e-mail : nowytarg@archiwum.krakow.pl
Kierownik: Barbara Słuszkiewicz
Przyjmowanie stron od poniedziałku do piątku w godzinach 8.30- 14.30
Znalazem informację,
-Z dniem 28 września 2010 r. Oddział Archiwum w Nowym Targu został zlikwidowany, a w jego miejsce została powołana Ekspozytura. Zasób archiwalny został przewieziony do Ekspozytury Archiwum w Spytkowicach k. Zatora.
Szczegółowe informacje o zespołach i zbiorach archiwalnych przechowywanych w Archiwum Państwowym w Krakowie można znaleźć w Systemie Ewidencji Zasobu Archiwalnego (SEZAM).
oddział w Nowym Sączu
Teren właściwości:
miasta i gminy: Bobowa, Chełmiec, Gorlice, Grybów, Gródek n/Dunajcem, Jodłownik, Kamienica, Kamionka Wielka, Korzenna, Krynica, Laskowa, Limanowa, Łabowa, Łącko, Łososina Dolna, Łukowica, Łużna, Moszczenica, Muszyna, Nawojowa, Nowy Sącz, Piwniczna, Podegrodzie, Ropa, Rytro, Sękowa, Stary Sącz, Tymbark, Ujście Gorlickie
Archiwum Państwowe w Krakowie Oddział w Nowym Sączu
33-300 Nowy Sącz, ul. Jagiellońska 56 A
tel./fax: +18 442 06 59, e- mail: nowysacz@archiwum.krakow.pl
Kierownik: Sylwester Rękas
Przyjmowanie stron od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.30 do 14.30
Dokumentacja z terenu pow. gorlickiego sprzed 1975 r. przechowywana jest w Archiwum Państwowym w Rzeszowie, Oddział w Skołyszynie.
marek
oddział w Nowym Targu:
Teren właściwości:
miasta i gminy: Biały Dunajec, Bukowina Tatrzańska, Bystra-Sidzina, Czarny Dunajec, Czorsztyn, Dobra, Jabłonka, Jordanów, Kościelisko, Krościenko n/Dunajcem, Lipnica Wielka, Lubień, Łapsze Niżne, Mszana Dolna, Niedźwiedź, Nowy Targ, Ochotnica Dolna, Poronin, Raba Wyżna, Rabka, Spytkowice, Szaflary, Szczawnica, Zakopane
Archiwum Państwowe w Krakowie Ekspozytura w Nowym Targu
34-400 Nowy Targ, Oś. Bór 10
tel.\fax + 18 266 35 48, e-mail : nowytarg@archiwum.krakow.pl
Kierownik: Barbara Słuszkiewicz
Przyjmowanie stron od poniedziałku do piątku w godzinach 8.30- 14.30
Znalazem informację,
-Z dniem 28 września 2010 r. Oddział Archiwum w Nowym Targu został zlikwidowany, a w jego miejsce została powołana Ekspozytura. Zasób archiwalny został przewieziony do Ekspozytury Archiwum w Spytkowicach k. Zatora.
Szczegółowe informacje o zespołach i zbiorach archiwalnych przechowywanych w Archiwum Państwowym w Krakowie można znaleźć w Systemie Ewidencji Zasobu Archiwalnego (SEZAM).
oddział w Nowym Sączu
Teren właściwości:
miasta i gminy: Bobowa, Chełmiec, Gorlice, Grybów, Gródek n/Dunajcem, Jodłownik, Kamienica, Kamionka Wielka, Korzenna, Krynica, Laskowa, Limanowa, Łabowa, Łącko, Łososina Dolna, Łukowica, Łużna, Moszczenica, Muszyna, Nawojowa, Nowy Sącz, Piwniczna, Podegrodzie, Ropa, Rytro, Sękowa, Stary Sącz, Tymbark, Ujście Gorlickie
Archiwum Państwowe w Krakowie Oddział w Nowym Sączu
33-300 Nowy Sącz, ul. Jagiellońska 56 A
tel./fax: +18 442 06 59, e- mail: nowysacz@archiwum.krakow.pl
Kierownik: Sylwester Rękas
Przyjmowanie stron od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.30 do 14.30
Dokumentacja z terenu pow. gorlickiego sprzed 1975 r. przechowywana jest w Archiwum Państwowym w Rzeszowie, Oddział w Skołyszynie.
marek
Kasinka Mała jakie AP
Wielkie dzięki za wszystkie sugestie. Powysyłam zapytania, może się znajdą.
Dzięki,
Ania
Dzięki,
Ania