Wilno- Urbanowicz Andrzej gdzie szukać akt ślubu

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Urbanowicz_Iwona

Post autor: Urbanowicz_Iwona »

Bardzo proszę o pomoc. Znalazłam akt ślubu Urbanowicz Andrzej i Weronika Matusiewicz lub Matusewicz rok 1893 oboje wdowcy link z genetyki https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... 08&lang=pl

a nie mogę znaleść aktu ślubu z pierwszą żoną Andrzeja i nie wiem nawet jak miała na imię i kiedy umarła.
W 1893 Andrzej miał 48 lat.
Jestem nowicjuszem i za bardzo nie wiem gdzie szukać.
Utknęłam też w poszukiwaniach na kolejnym przodku- ojciec Andrzeja to Jerzy a matka to Anna i dalej nie mogę ruszyć do przodu.
Będę wdzięczna za każdą pomoc. Dziękuję.
Ostatnio zmieniony sob 22 lut 2025, 21:49 przez Urbanowicz_Iwona, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiesław_Doboszyński

Sympatyk

Post autor: Wiesław_Doboszyński »

Proponowałbym szukanie na FamilySearch, oboje byli parafianami kościoła Wszystkich Świętych więc być może dotyczyło również okresu wcześniejszego. Zacznij szukać w ślubach od 1892 r. i a w miarę potrzeby w kolejnych, wcześniejszych latach a przy okazji można przeglądać akty zgonów, może trafi się informacja o pierwszej żonie.
Wiesław
Officinalis_Paeonia

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Officinalis_Paeonia »

Pierwszy AM Andrzeja jest zindeksowany:
1852 39 Andrzej Urbanowicz Józefa Piekarska Wilno św. Jana
skan 157: https://www.epaveldas.lt/preview?id=604%2F10%2F306
Pozdrawiam.
Elża
Urbanowicz_Iwona

Re: Wilno- Urbanowicz Andrzej gdzie szukać akt ślubu

Post autor: Urbanowicz_Iwona »

Wiesław_Doboszyński pisze:Proponowałbym szukanie na FamilySearch, oboje byli parafianami kościoła Wszystkich Świętych więc być może dotyczyło również okresu wcześniejszego. Zacznij szukać w ślubach od 1892 r. i a w miarę potrzeby w kolejnych, wcześniejszych latach a przy okazji można przeglądać akty zgonów, może trafi się informacja o pierwszej żonie.
Wiesław
Bardzo dziękuję, tam szukałam ale kiepsko mi to szło.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”