jak znaleźć miejsce pochówku?

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
tonffillka

Sympatyk
Adept

Post autor: tonffillka »

Witam,
mam pytanie czy jest jakiś sposób na poznanie miejsca pochówku (by wystąpić o odpis aktu zgonu do usc) gdy posiada się dane typu imię, nazwisko rodowe i po mężu oraz rok zgonu? Mam pewne podejrzenia co do lokalizacji (Mława/Lidzbark/Zembrzus/Przasnysz - te okolice). Nie chciałabym nadużywać Waszego wsparcia ale może ktoś pochodzi z tych rejonów i mógłby podpytać???
Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź :)
Awatar użytkownika
cocolinko

Sympatyk

Post autor: cocolinko »

np. możesz w internecie poszukać numerów telefonu do USC które cie interesują i podzwonic i popytać czy jest w tym czasie taki zgon. Jeśli nie masz pewnej daty śmierci to podajesz w przybliżeniu lata.
Musisz też określić się czy szukasz miejsca zgonu czy pochówku bo to dwie różne rzeczy.
Pozdrawiam
Krzysztof
Awatar użytkownika
tonffillka

Sympatyk
Adept

hmmm.... istotna uwaga - potrzebne mi takie dane by móc wystąpić o odpis aktu zgonu - więc może jakieś wskazówki?
Awatar użytkownika
tonffillka

Sympatyk
Adept

Ponadto czy w USC są chętni by podawać takie informacje???
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”