Prośba o odszukanie aktu

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

mierzyce

Sympatyk
Mistrz

Prośba o odszukanie aktu

Post autor: mierzyce »

Dzień Dobry Proszę jeśli ktoś może pomóc mi odszukanie aktu ur. nr.19/1906/5 z miejscowości Stanowice woj.Śląskie na nazwisko Gamoń Berta znalazłam Skorowidz ale nic pozatym

Oraz przy okazji czy ktoś wie gdzie znajdę akta z miejsc,Górzec w woj Dolnośląskim bardzo dziękuję i Pozdrawiam Grażyna
Grażyna Stasiak
puszek

Sympatyk

Prośba o odszukanie aktu

Post autor: puszek »

Znalazłam tylko jej śl z Józefem Fica
Bożena
mierzyce

Sympatyk
Mistrz

Prośba o odszukanie aktu

Post autor: mierzyce »

Z tego co nam wiadomo to zawarła zw.mał.z Wilhelmem Iwan ale czy był pierwszym mężem? wiemy że po wojnie wyjechał so Niemiec pozostawiając żonę i córkę Dziękuję Bardzo za pomoc
Grażyna Stasiak
JoannaSz123

Sympatyk

Prośba o odszukanie aktu

Post autor: JoannaSz123 »

Trzeba się zwrócić o skan do Archiwum Państwowego w Katowicach Oddział w Raciborzu -to informacja z geneteki -litera Z przy indeksie poszukiwanej osoby. Księgi USC wg Szwa znajdują się właśnie w tym archiwum.
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/zes ... olu=132357

Z tego co znalazłam to Górzec należy do parafii w Strzelinie, ale nie znalazłam nic online o aktach. Wg Szwa jest informacja o zespole parafii rzymsko-katolickiej w Strzelinie, ale brak zespołu w archiwum. Co do USC trzeba sprawdzić pod które podlegała dana miejscowość.
Pozdrawiam, Joanna.
puszek

Sympatyk

Prośba o odszukanie aktu

Post autor: puszek »

Bożena
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”