Oferuję pomoc wzajemną archiwa metrykalne łodzkie
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Boretti_Jerzy

- Kontakt:
Oferuję pomoc wzajemną w poszukiwaniach genealogicznych aktualnie w zakresie badań wyłącznie akt metrykalnych Parafii tak w AP jak i AA w Łodzi na poziomie tak pojedyńczych akt jak i zaawansowanym całej Parafii.
Od kontrautora oczekuję podobnego zaangażowania w Parafiach z ustalonych miejscowości.
W pierwszej kolejności pragnąłbym nawiązać kontakt z osobą działającą w obszarze AP z oddziałami i AA w Lublinie.
Oczywiście otwarty jestem na inne propozycje wymiany informacji w ramach możliwości czasowych na zasadzie barteru (nie dotyczy wykonania odbitek z akt).
Z poważaniem
Jerzy Boretti
Łódź
Od kontrautora oczekuję podobnego zaangażowania w Parafiach z ustalonych miejscowości.
W pierwszej kolejności pragnąłbym nawiązać kontakt z osobą działającą w obszarze AP z oddziałami i AA w Lublinie.
Oczywiście otwarty jestem na inne propozycje wymiany informacji w ramach możliwości czasowych na zasadzie barteru (nie dotyczy wykonania odbitek z akt).
Z poważaniem
Jerzy Boretti
Łódź
-
michalmilewski

Podejrzewam, że AP w Warszawie nie będzie w tym przypadku tak atrakcyjne jak Lublin, ale nic mnie nie kosztuje zapytać się o taką możliwość wymiany świadczeń 
Pozdrawiam,
Michał
Pozdrawiam,
Michał
Szukam Milewskich z różnych linii, którzy chętni byliby poddać się badaniu Y-DNA
https://www.familytreedna.com/groups/milewski/about
https://www.google.com/maps/d/viewer?mi ... 218753&z=6
https://www.familytreedna.com/groups/milewski/about
https://www.google.com/maps/d/viewer?mi ... 218753&z=6
- Boretti_Jerzy

- Kontakt:
Panie Michale Warszawa także mnie interesuję, z tym że głownie AA na ul. Dewajtis 3 lub bezpośrednio różne Archiwa Kościelne oraz APW oddział w Grodzisku Maz.
Ponieważ zależy mi na stałej wspópracy myślę, że porozumiemy się na prywatnych e-mail, mój
jboretti@wp.pl
Pozdrawiam
Jerzy
Ponieważ zależy mi na stałej wspópracy myślę, że porozumiemy się na prywatnych e-mail, mój
jboretti@wp.pl
Pozdrawiam
Jerzy
-
Nejman_Andrzej

- Boretti_Jerzy

- Kontakt:
Witam
Prowadzę tak szeroko zakrojone badania genealogiczne, że chyba w każdym rejonie Polski mam coś do poszukania.
Z Pana rejonu interesuje mnie AD we Włocławku i tu natenczas możemy rozpocząc drobną współpracę, chociaż jeżeli Pan mieszka w Bydgoszczy to ja mam chyba bliżej do Włocławka niż Pan.
Konkrety proszę na mój prywatny e-mail
jboretti@wp.pl
pozdrawiam
Jerzy
Prowadzę tak szeroko zakrojone badania genealogiczne, że chyba w każdym rejonie Polski mam coś do poszukania.
Z Pana rejonu interesuje mnie AD we Włocławku i tu natenczas możemy rozpocząc drobną współpracę, chociaż jeżeli Pan mieszka w Bydgoszczy to ja mam chyba bliżej do Włocławka niż Pan.
Konkrety proszę na mój prywatny e-mail
jboretti@wp.pl
pozdrawiam
Jerzy
Pan wie, Panie Jurku, że ja mieszkam w Knurowie koło Gliwic i jestem w każdej niemal chwili gotowa pomóc Panu, prawda?
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
- Boretti_Jerzy

- Kontakt:
Pani Jolu, oczywiście że wiem.
Nie wiem niestety gdzie szukać, jeszcze nie wiem, a będę szukał kiedyś moich Hauszyldów (Haushildt), których jedna z gałęzi przeniosła się na Śląsk. Wiem tyle, że mój prapra...dziadek Józef Haushildt urodził się ok. 1768 roku w Czechach, jego rodzice to Wojciech i Barbara. Zapewne miał rodzeństwo które gdzieś tam pozostało, bo on sam powrócił do rodzinnej Polski. Wszakże moi Hauszyldzi pochodzili z Austrii ale już w XVI wieku osiedlili się na dawnych terenach Rzeczpospolitej, mieli majątek Litwa (niemylić z Państwem Litewskim) itd...
KOPIE AKTÓW Z ŁODZI DLA PANI BĘDĄ GOTOWE W NASTĘPNYM TYGODNIU.
pozdrawiam
Nie wiem niestety gdzie szukać, jeszcze nie wiem, a będę szukał kiedyś moich Hauszyldów (Haushildt), których jedna z gałęzi przeniosła się na Śląsk. Wiem tyle, że mój prapra...dziadek Józef Haushildt urodził się ok. 1768 roku w Czechach, jego rodzice to Wojciech i Barbara. Zapewne miał rodzeństwo które gdzieś tam pozostało, bo on sam powrócił do rodzinnej Polski. Wszakże moi Hauszyldzi pochodzili z Austrii ale już w XVI wieku osiedlili się na dawnych terenach Rzeczpospolitej, mieli majątek Litwa (niemylić z Państwem Litewskim) itd...
KOPIE AKTÓW Z ŁODZI DLA PANI BĘDĄ GOTOWE W NASTĘPNYM TYGODNIU.
pozdrawiam
- Boretti_Jerzy

- Kontakt:
- Boretti_Jerzy

- Kontakt: