Herbarz szlachty Ziemi Łukowskiej na Lubelszczyźnie (koment

Komentarze artykułów opublikowanych na stronie PTG

Moderator: maria.j.nie

Karwowski_KM

Post autor: Karwowski_KM »

Szanowny Panie Marku,
Czy w posiadanych przez Pana materiałach (niepublikowanych w tomach I-III Herbarza) występuje Franciszek Ksawery Karwowski /Ksawery Karwowski /Xawery Karwowski, urodzony między 1770 a 1786. Chodzi mi o metrykę urodzin bądź ślubu.

Pozdrawiam i czekam cierpliwie na 4. tom Pana pomnikowej pracy.

Konrad
dzika_jagoda

Sympatyk

Post autor: dzika_jagoda »

czy można się czegoś dowiedzieć o rodzinie Chmielowskich z parafii Parczew ?
Jaki mogli mieć herb ?
podkreślam ,że nie "Chmielewscy" tylko "Chmielowscy" ...

Zależy mi również na informacjach o Mężyńskich ,Wilkoszewskich i Onuszkiewiczach

Pytam ponieważ Felicjan Chmielowski syn Józefa i Rozalii w metrykach kościelnych z 1740 roku w akcie chrztu figuruje on jako "nobil"... dlatego zastanawiam się skoro herbowni ,to jacy ?

pozdr.
Jagoda
Zhylenkova

Post autor: Zhylenkova »

Dzień dobry.

Proszę o pomóc. Czy może ktoś podać informację o nazwisku Szabrański, która się znajduję w Herbarz szlachty Ziemi Łukowskiej na Lubelszczyźnie. Mieszkam w Ukrainie i niestety nie znalazłam jak kupić wersję elektroniczną. Mója rodzina pochodzi od Szabrańskich z Wolyńskiego województwa. Mam po tej części sporo informacji, ale chczałabym mieć więcej. Przy poszukiwaniach na innych resursach mi napisali że Szabrańscy pochodzą z Lubelskiego województwa. Szukam Stanisława oraz jego syna Teodora. Byłabym bardzo wdzięczna za pomóc.

Pozdrawiam
Nataliia
wolenski_pipis

Sympatyk

Post autor: wolenski_pipis »

Pani Jagodo, proszę do mnie napisać na moje konto.

Pozdrawiam Marek Woliński
piotrs1408

Sympatyk

Post autor: piotrs1408 »

Dzień dobry
Na innym wątku znalazłem informację, że w tom II Herbarza ziemi Łukowskiej znajdują się informacje o Grabowskich z Kisielanów (par. Suchożebry). Jako, że znalazłem swoich przodków w tej rodzinie, chciałbym się upewnić czy to prawda i jeżeli tak to zapytać czy ta pozycja jest gdzieś do nabycia w wersji elektronicznej?
Dziękuję
Pozdrawiam
Piotr Świątek
wolenski_pipis

Sympatyk

Dzień dobry.

We wszystkich trzech tomach Herbarza są informacje o Grabowskich. Będą też w tomach IV i V, które to tomy, niedawno przesłałem do Wydawcy.
Herbarza nie ma w wersji elektronicznej i nie będzie.

erem83

Sympatyk

Post autor: erem83 »

Czy to znaczy, że tomy IV i V będą jednak wkrótce wydane? Czy jest jakieś przewidywanie kiedy to może nastąpić?
Robert
franek_s

Sympatyk

Post autor: franek_s »

Dzień dobry, mam pytanie odnośnie Garwolińskich, skontaktowałem się na prywatne konto.
Pozdrawiam,
Franciszek
wolenski_pipis

Sympatyk

Tomy IV i V Herbarza szlachty łukowskiej przesłałem do Wydawnictwa. Jak książki te ukażą się drukiem, dam znać.

Pana Garwolińskiego proszę o ponowne odezwanie się do mnie. Omyłkowo skasowałem list.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komentarze artykułów”