Marii Kruger - Genealogia

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

GenealogPOMORSKI

Sympatyk

Marii Kruger - Genealogia

Post autor: GenealogPOMORSKI »

> Poszukuję osób, rodzin T:"Genealogia Marii Kruger"

Witam czy ktoś może ma informacje o Marii Annie Kruger z d. Raabe, żonie brata mojego prapradziadka ur. w 1862 w okolicach Lipna, Rypina lub Torunia, była córką Franciszka Raabe ur. 1819 i Caroliny z domu Tym, Tyme lub Tiem.

Pozdrawiam
Marek
Rebell_Cieniewska_Grażyna

Członek PTG
Podziękował: 5 times
Otrzymał podziękowania: 5 times

Genealogia Marii Kruger

Post autor: Rebell_Cieniewska_Grażyna »

Marku, nie piszesz jakie bazy sprawdziłeś, okolice takich czy innych miast, wsi to pojęcie bardzo szerokie, wbrew pozorom nasi przodkowie bywali bardzo mobilni. Im więcej konkretów / szczegółów, tym łatwiej pomóc.
Jako GenealogPomorski sprawdziłeś zapewne indeksy na stronie Pomorskiego Towarzystwa Genealogicznego.

Powodzenia
Grażyna
Moje nazwiska - Rebell, Cieniewski, Oleśniewicz, Łojko, Piotrowski.
Moje miejscowości - Subkowy, Nowogródek (na Kresach), Berest/Piorunka, okolice Częstochowy, Palikije.
bielecki

Sympatyk

Genealogia Marii Kruger

Post autor: bielecki »

Warto na piechotę przeszukać ASC parafii ewangelickich powiatów toruńskiego, lipnowskiego i rypińskiego dostępne w Skanotece. Nie ma ich indeksów w Genetece, więc trzeba tak.

Łukasz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”