Szmulowizna - Warszawa Praga
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Szmulowizna - Warszawa Praga
T: Parafie
witam.szmulowizna do jakiej parafi należała.
1870-1900
witam.szmulowizna do jakiej parafi należała.
1870-1900
- AndrzejOsiński

parafie
podobny problem,Moi pradziadkowie mieszkali najpierw na Siennej (par. WszystkichŚwiętych) a od ok.1892 mieszkali na Rosieńskiej na Targówku. Do jakiej parafii należał wtedy teren Targówka fabrycznego? Pozdrawiam.
Andrzej Osiński - syn Mieczysława, syna Pawła, syna Piotra.
Poszukuję parafii i miejscowości parafie
Indeksowałam lata 1876 i 1880. Jest wiele wpisów z Targówka i Szmulowizny
. Zatem parafia, której szukacie to MB Loretańskiej.
Pozdrawiam serdecznie,
Basia.
Pozdrawiam serdecznie,
Basia.
Ostatnio zmieniony pn 17 sty 2011, 14:14 przez basiaps, łącznie zmieniany 1 raz.
-
kaaczorr174

wg słownika miejscowości Królestwa polskiego szmulowizna: gubernia warszawska, powiat warszawski, gmina brudno (oryg. pisownia) , parafia praga, okręg sądowy wawer, poczta warszawa
pozdrawiam Kamil
pozdrawiam Kamil
Jakie nazwisko?
Indeksowałam akty chrztu parafii MB Loretańskiej -1900 r. Tam jest sporo adresów ze Szmulek.
Pozdrawiam
Joanna
Indeksowałam akty chrztu parafii MB Loretańskiej -1900 r. Tam jest sporo adresów ze Szmulek.
Pozdrawiam
Joanna
Pozdrawiam
Joanna
Nazwiska, które mnie interesują: Kluczewski, Sienicki/Siennicki, Weiss/Wajs, Linke, Schuttke, Cieślak
Joanna
Nazwiska, które mnie interesują: Kluczewski, Sienicki/Siennicki, Weiss/Wajs, Linke, Schuttke, Cieślak
-
MWielogorska

Warszawa Praga - Szmulowizna i Utrata jakie parafie w XIX w?
Witam,
Proszę o pomoc w ustaleniu parafii moich przodków. Dotarłam do informacji, że mój pradziadek urodził się około 1885-1890 r. na Szmulowiźnie - jaka to była parafia? Czy to MB Loretańskiej (jeśli tak to czy są gdzieś dostępne skany dokumentów z tego okresu?)?. Jego rodzice mieszkali w Utracie, zakładam, że chodzi o część obecnego Targówka - jaka to była parafia? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Pozdrawiam
M.W.
Proszę o pomoc w ustaleniu parafii moich przodków. Dotarłam do informacji, że mój pradziadek urodził się około 1885-1890 r. na Szmulowiźnie - jaka to była parafia? Czy to MB Loretańskiej (jeśli tak to czy są gdzieś dostępne skany dokumentów z tego okresu?)?. Jego rodzice mieszkali w Utracie, zakładam, że chodzi o część obecnego Targówka - jaka to była parafia? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Pozdrawiam
M.W.
- 33szuwarek

Warszawa Praga - Szmulowizna i Utrata jakie parafie w XIX w?
Parafia MB Loretańska (Praga).Skany Aktów metrykalnych:
http://www.szukajwarchiwach.pl/72/163/0 ... bJednostki
Piotr
http://www.szukajwarchiwach.pl/72/163/0 ... bJednostki
Piotr
-
MWielogorska