Agnieszka Delkowska

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

niki.ix

Sympatyk

Agnieszka Delkowska

Post autor: niki.ix »

Szukam aktu zgonu Agnieszki Delkowskiej lub jakiejkolwiek informacji o Agnieszce która pomoże mi ustalić miejsce jej pochodzenia, a przy okazji miejsce pochodzenia Maćka. Agnieszka została wymieniona w akcie ślubu swojej wnuczki Franciszki (Babka Agnieszka Delkowska). Ślub był w Korzkwi (Małopolska) w 1828 r. Franciszka była córką Macieja Delkowskiego i Rozalii Ciasny. Maciej i Rozalia pobrali się w 1797 r. Agnieszka mogła być matką lub macochą Maćka.
Może ktoś ma w swoim drzewie Agnieszkę Delkowską albo jakieś informację o Agnieszcze, to bardzo proszę o podzielenie się nimi :)
Szukam każdej Agnieszki Delkowskiej która zmarła po 1828 r (tak mniej więcej do 1840?) lub Agnieszki ... ? która wyszła za mąż za ??? Delkowskiego w latach 1750? - 1828 ? Wszystko jedno z jakiej miejscowości.

pozdrawiam
Anka
Ewafra

Sympatyk
Podziękował: 1 time

Agnieszka Delkowska

Post autor: Ewafra »

1747 Kraków Zwierzyniec Kazimierz Delkowski Agnieszka Cech
1749 Kraków Zwierzyniec Barbara Delkowska córka Kazimierza i Agnieszki
1797 Korzkiew Maciej Delkowski Regina Cieśniówna

EwaFra
niki.ix

Sympatyk

Re: Agnieszka Delkowska

Ewafra pisze:1747 Kraków Zwierzyniec Kazimierz Delkowski Agnieszka Cech
Dziękuję :)
Tą parę widziałam ale nie brałam jej pod uwagę. Zakładając że Agnieszka miała 15 lat jak wyszła za Kazimierza to urodziłaby się w +/- 1732 r. W 1828 Agnieszka miałby 96 lat. Możliwe chociaż mało prawdopodobne.
Ale aktu zgonu poszukam.

pozdrawiam
Anka
Ewafra

Sympatyk
Podziękował: 1 time

Post autor: Ewafra »

W jaki sposób jest wymieniona w metryce ślubnej Macieja?
niki.ix

Sympatyk

Ewafra pisze:W jaki sposób jest wymieniona w metryce ślubnej Macieja?
Nie mam metryki ślubnej Macieja bo z tego okresu jest tylko skorowidz. Agnieszka jest wymieniona w metryce ślubnej swojej wnuczki Franciszki:
https://skanoteka.genealodzy.pl/index.p ... 401&zoom=1

pozdrawiam
Anka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”