Biblioteka zasobów kresowych
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
wiszniewska
-
poz_marecki

Dobry wieczór ,
biblioteka kresowa zawiera bardzo ciekawe łącza ,ale
niestety z poziomu Androida niektóre pliki lądują się tylko po kilkaset oktetow i nic nie widać.
Zastanawiałem się nawet czy pliki znajdują się fizycznie na stronie , ponieważ problem ten
nie występuje z normalną biblioteką cyfrową.Czy ktoś znalazł rozwiązanie ?
pozdrawiam
poz_marecki
biblioteka kresowa zawiera bardzo ciekawe łącza ,ale
niestety z poziomu Androida niektóre pliki lądują się tylko po kilkaset oktetow i nic nie widać.
Zastanawiałem się nawet czy pliki znajdują się fizycznie na stronie , ponieważ problem ten
nie występuje z normalną biblioteką cyfrową.Czy ktoś znalazł rozwiązanie ?
pozdrawiam
poz_marecki
-
Wirzinkiewicz
Witam! W powiązaniu z moimi przodkami znalazłem KAZIMIERZ JUREWICZ, Wilno 1814 rok. Czy ta osoba jest Panu znana?Pawel_Jurewicz pisze:Miło mi poinformować, iż Litwini "powiesili" kolejne skany ksiąg parafialnych, interesujący jest fakt, iż oprósz parafii Litwy kowieńskiej pojawiły się także zapewne dla wielu bardziej interesujące z rejonu wileńskiego i sołecznickiego.
Waldek Stankiewicz umieścił ściągę na stronie Biblioteki Kresowej
http://kresy.genealodzy.pl/gub_wil_87/ap_litwa_V.html (aktualizacja-26.10.2014)
Spora część ksiąg , nawet ze Żmudzi do 1860r jest po polsku lub łacinie.
Pozdrowienia
Paweł Jurewicz
-
Szymanska_Maria
nieotwieralne pliki w Biobliotece Kresowej
Na żadnym sprzęcie, mimo wielu prób, od wielu miesięcy nie mogę otworzyć pliku djvu. zawartego w Bibliotece Kresy, dotyczącego spisu parafian z Kobrynia z 1913 roku. Czy ktoś z Was może mi w tym pomóc?
Pozdrawiam
Małgorzata Szymańska
Pozdrawiam
Małgorzata Szymańska
-
Arek_Bereza

Może to kwestia przeglądarki. Kiedyś miałem z tym problem, poszło w chrome. A może to herezją dla speców IT
?
W Bibliotece Kresowej jest taka zakładka :
Spis Rodzin Szlacheckich Nowogródzkich 1796 r. f.391 op.6 d.4 Archiwum Historyczne Litwy.
Nie otwiera się.
Proszę podpowiedzieć, jak się tam dostać. Czy to jest martwa zakładka?
Authentic
Spis Rodzin Szlacheckich Nowogródzkich 1796 r. f.391 op.6 d.4 Archiwum Historyczne Litwy.
Nie otwiera się.
Proszę podpowiedzieć, jak się tam dostać. Czy to jest martwa zakładka?
Authentic
- Waldemar_Stankiewicz

- Kontakt:
Szanowny Panie Waldemarze.
Dziękuję przepięknie.
Wyrazy szacunku
authentic
moderacja (choirek)
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów nazwiskiem i imieniem lub przynajmniej imieniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis.
https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... 5276#75276.
Dziękuję przepięknie.
Wyrazy szacunku
authentic
moderacja (choirek)
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów nazwiskiem i imieniem lub przynajmniej imieniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis.
https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... 5276#75276.
Biblioteka kresowa nie mogę otworzyć pliku
Mam problem z otwieraniem załączonych plików . Pojawia się informacja że Adobe Acrobat teaser nie może otworzyć pliku ponieważ nie jest to obsługiwany typ pliku lub jest on uszkodzony . Czy to jest problem mojego komputera ? Próbowałam otwierać na komputerze,laptopie i telefonie . Wszędzie ten sam problem .
moderacja (elgra)
Witamy na forum!
Zasada ta będzie rygorystycznie przypominana przez Administratora i Moderatorów. Nieprzestrzeganie jej sankcjonowane będzie ostrzeżeniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis. https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... 5276#75276
Połączyłam z istniejącym już tematem
moderacja (elgra)
Witamy na forum!
Zasada ta będzie rygorystycznie przypominana przez Administratora i Moderatorów. Nieprzestrzeganie jej sankcjonowane będzie ostrzeżeniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis. https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... 5276#75276
Połączyłam z istniejącym już tematem
-
Maślanek_Joanna

Biblioteka kresowa nie mogę otworzyć pliku
Panie Waldemarze,
składam OGROMNE podziękowania za "Bibliotekę kresową" - naprawdę wspaniała sprawa, że zebrał Pan tyle źródeł w jednym miejscu. Niesamowicie ułatwia to szukanie. Korzystałam z niej wielokrotnie szukając przodków na Podolu, a teraz wróciłam, bo otworzyły mi się opcje poszukiwań na grodzieńszczyźnie i po raz kolejny doceniam Pańską pracę
Jedynym utrudnieniem są pliki djvu, które ciężko się przegląda, ale i tak SZACUN. Ważne, że są i to zebrane w jednym miejscu.
Pozdrawiam
Joanna z kresowymi przodkami
składam OGROMNE podziękowania za "Bibliotekę kresową" - naprawdę wspaniała sprawa, że zebrał Pan tyle źródeł w jednym miejscu. Niesamowicie ułatwia to szukanie. Korzystałam z niej wielokrotnie szukając przodków na Podolu, a teraz wróciłam, bo otworzyły mi się opcje poszukiwań na grodzieńszczyźnie i po raz kolejny doceniam Pańską pracę
Jedynym utrudnieniem są pliki djvu, które ciężko się przegląda, ale i tak SZACUN. Ważne, że są i to zebrane w jednym miejscu.
Pozdrawiam
Joanna z kresowymi przodkami