Mam też zdjęcia z tamtego okresu i przykładowo to zdjęcie poniżej:

To zdjęcie jest podpisane jako kwiecień 1946r Watykan
W archiwach też znalazłem że w tamtym okresie mój dziadek dostał przepustkę na wyjazd do Rzymu. Nie pamiętam czy to był urlop czy jakoś inaczej to nazwali w dokumentach ale zakładam że to jest to.
Też mam inne zdjęcie domyślam się że z tamtego okresu. Gdzie zdjęcie jest bardziej wyraźne.
I tak jak na pierwszym i drugim zdjęciu są inne mundury. Jednak to co starałem się ustalić i dowiedzieć to są to mundury Brytyjskie ponieważ UK zaopatrywało w mundury naszych żołnierzy.
Ale w podobnym ubraniu mam inne zdjęcie:
Jak widzisz część jest ubrana dokładnie w takie mundury jak na zdjęciu o które pytam ale część jest ubrana w mundury podobne do tych co pokazałem z Watykanu. To też nie jest mi dokładnie znane zdjęcie i okres wykonania mamy parę informacji na zdjęciu ale nie ustaliłem dokładniejszych informacji. Owszem dziadek był we Włoszech i był też w innych krajach jednak wydaje mi się że po samym mundurze nie można określić miejsca. Jeżeli się mylę to proszę mnie poprawiać. Niestety nie jestem ekspertem z tamtego okresu a tym bardziej w kwesti militarnej. Jako amator staram się odkryć historię swoich przodków.
Może ktoś rozpozna coś na dodatkowych zdjęciach i zechciałby się podzielić wiedzą lub informacją to też będzie mile widziane.