Poszukuje rodziny z Radomia, o prawdopodobnie nazwisku Myszko, mój dziadek na kobiete z Radomia - Janine mówił bratowa, więc prawdopodobnie Myszko, mieli syna z rocznika 1951, mąż Janiny umarł wcześnie, bo przyjeżdżała sama, szukałam na cmentarzu, ale nie mogłam znaleźć, ten syn to chyba Krzysiu
Jeśli jest ktoś z Radomia, daj boże aby może dzieci Krzysia, prosiłabym o informacje i kontakt
Myszko z Radomia
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Serotoninka

Rodziny Myszko nie widzę, ale za to jest na radomskich cmentarzach wielu Myszkowskich. Czasem tak bywało, że Mucha stawał się Muszyńskim, a taki Myszko właśnie Myszkowskim i czasem bywa tak, że w jednej rodzinie funkcjonują dwa nazwiska. Ja sama mam taki przypadek, że na cmentarzu przy ul. Limanowskiego leży dwóch rodzonych braci mojej prababci, o różnych nazwiskach. Nie widzę jednak na radomskich cmentarzach ani Janiny, ani Krzysztofa Myszkowskich... Jest Irena Janina Myszka, zmarła według inskrypcji na nagrobku w 2003 roku.
Jakby podała Pani więcej danych, w tym dane Pani dziadków i imię brata dziadka, to można by poszperać, pozyskać dane o pradziadkach i po nitce do kłębka dotrzeć do informacji o rodzinie, której Pani szuka. Czy na pewno byli z samego Radomia? O jakich latach mowa? Czy tam się urodzili? Kiedy ta Janina mogła sie urodzić? Jej nazwisko panieńskie rozumiem, że nie jest Pani znane? Ile mniej więcej miała lat jak Pani ją znała? Czy wiadomo na pewno, że po śmierci męża pozostała wdową?
Pozdrawiam
Ola W.
Pozdrawiam
Ola W.
Jakby podała Pani więcej danych, w tym dane Pani dziadków i imię brata dziadka, to można by poszperać, pozyskać dane o pradziadkach i po nitce do kłębka dotrzeć do informacji o rodzinie, której Pani szuka. Czy na pewno byli z samego Radomia? O jakich latach mowa? Czy tam się urodzili? Kiedy ta Janina mogła sie urodzić? Jej nazwisko panieńskie rozumiem, że nie jest Pani znane? Ile mniej więcej miała lat jak Pani ją znała? Czy wiadomo na pewno, że po śmierci męża pozostała wdową?
Pozdrawiam
Ola W.
Pozdrawiam
Ola W.
Dzień dobry
Dziękuje za pomoc, podam pani wszystkie informacje jakie mam:
Mój dziadek, Leon Myszko urodzony w 1922 w Szarkowszczyźnie, akt tam nie ma, jego rodzice to Dymitr i Irena Dziemidowicz która żywa była jeszcze w 2002
Janina, jej nazwiska nie znam,nie wiem czy pochodzili z samego radomia, w 1951 rodzi sie ich syn Krzysiek, bo w sierpniu 1960 bierze komunie, był raz z matką w mojej miejscowości, wszystkie dzieci płaczą bo go nie znają, Janina napewno była wdową bo przyjeżdżała sama, możliwe że ojciec krzysia zmarł w latach 60, imienia nie znamy, jeżeli Krzysiek sie urodził w latach 50, a jego rodzice z małym nim na zdjęciach wyglądają na młodych, stawiam na lata 20/30
Dziękuje za pomoc, podam pani wszystkie informacje jakie mam:
Mój dziadek, Leon Myszko urodzony w 1922 w Szarkowszczyźnie, akt tam nie ma, jego rodzice to Dymitr i Irena Dziemidowicz która żywa była jeszcze w 2002
Janina, jej nazwiska nie znam,nie wiem czy pochodzili z samego radomia, w 1951 rodzi sie ich syn Krzysiek, bo w sierpniu 1960 bierze komunie, był raz z matką w mojej miejscowości, wszystkie dzieci płaczą bo go nie znają, Janina napewno była wdową bo przyjeżdżała sama, możliwe że ojciec krzysia zmarł w latach 60, imienia nie znamy, jeżeli Krzysiek sie urodził w latach 50, a jego rodzice z małym nim na zdjęciach wyglądają na młodych, stawiam na lata 20/30
Maria