Wybrane nazwiska z mojego wywodu
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Może mógłbym pomóc, a jakie informacje Cię konkretnie interesują? Akta są łatwo dostępne i w miarę kompletne, nie chcę odbierać Ci radości samodzielnego odkrywania. O których Olbrysiach mówimy? Czego Ci brakuje albo z czym masz ewentualne trudności?
pozdrawiam
Artur
Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
Artur
Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
Poszukuję informacji o Antonim Mackiewiczu...
Poszukuję informacji o Antonim Mackiewiczu i jego żonie Teresie z domu Pawłowskiej. Wiem jedynie, że we wsi Tałejki, parafia Niemenczyn, urodził się im syn Dionizy w roku 1824. To jedyny konkretny ślad, jaki udało mi się znaleźć. Podejrzewam, że para mogła nie pochodzić z tej miejscowości, a jedynie tam przebywać czasowo.
Przejrzałem chyba wszystkie dostępne metryki Niemenczyna i sąsiednich parafii cofając się od 1824 roku – niestety bez rezultatu. Nie znalazłem ani ich ślubu, ani wcześniejszych dzieci, ani zapisów zgonów.
Będę ogromnie wdzięczny za każdą wskazówkę lub sugestię, gdzie jeszcze można szukać.
Jarosław
Przejrzałem chyba wszystkie dostępne metryki Niemenczyna i sąsiednich parafii cofając się od 1824 roku – niestety bez rezultatu. Nie znalazłem ani ich ślubu, ani wcześniejszych dzieci, ani zapisów zgonów.
Będę ogromnie wdzięczny za każdą wskazówkę lub sugestię, gdzie jeszcze można szukać.
Jarosław