Nazwisko: Filipowicz
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=3947&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Moja gałąź to Filipowicze ze Żmigrodu (podkarpacie) - moja wiedza zaczyna się na Feliksie Filipowiczu (ur. ok. 1749, zm. 1819), jego żonie Katarzynie z Malinowskich (ur. ok. 1768, zm. 1826). Czy wie ktoś z jakich lat są księgi metrykalne w Żmigrodzie?
Pozdrawiam,
Karol.
Karol.
-
Filipowicz_Antoni
Szanowny Panie. Też nazywam się Filipowicz. Moja rodzina pochodzi z Kresów Wschodnich: Rybno, Wyżnica, Nadwórna, Delatyn. Poszukuję danych o tym nazwisku z tamtych terenów. Może wie Pan coś na ten temat. Proszę o informację
-
DąbrowskiJacek

- Kontakt:
Witam
Mój ojciec śp Aureliusz Dąbrowski miał kuzynkę o imieniu Wanda Filipowicz, jej mąż zginął w Powstaniu Warszawskim. Ona nigdy nie wyszła powtórnie za mąż, opiekowała się swoją teściową.
Nie znam innych nazwisk związanych z tą osobą ale poszukuję informacji.
Pozdrawiam
Jacek
Mój ojciec śp Aureliusz Dąbrowski miał kuzynkę o imieniu Wanda Filipowicz, jej mąż zginął w Powstaniu Warszawskim. Ona nigdy nie wyszła powtórnie za mąż, opiekowała się swoją teściową.
Nie znam innych nazwisk związanych z tą osobą ale poszukuję informacji.
Pozdrawiam
Jacek
-
Asolarewicz

Re: Nazwisko: Filipowicz
Jacek, jesteśmy spokrewnieni przez Marcjannę Dąbrowską z Tholibowskich. Odezwij się.DąbrowskiJacek pisze:Witam
Mój ojciec śp Aureliusz Dąbrowski ...
Ola
-
julia_jarmola