Centralne Państwowe Archiwum Historyczne Ukrainy

Pomogę lub potrzebuję pomocy w Archiwum ; Archiwa .. gdzie szukać zasoby (inwentarze) Archiwów w Internecie

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Andreas_Withold

Sympatyk

Lwów: Centralne Państwowe Archiwum Historyczne Ukrainy

Post autor: Andreas_Withold »

Czy ktoś z Państwa miał do czynienia lub ma dostęp do:

Центральний державний історичний архів України, м. Львів
Centralne Państwowe Archiwum Historyczne Ukrainy, miasto Lwów

ГАЛИЦЬКЕ НАМІСНИЦТВО, м. ЛЬВІВ
Namiestnictwo Galicji, miasto Lwów

1772 – 1921

Фонд № 146
Zespół nr 146

Опис № 70
Nr przedmiotu 70

https://tsdial.archives.gov.ua/pdf/F.%2 ... .%2070.pdf

Ponieważ jest to zbiór dotyczący urzędnika (службовець), moje pierwsze pytanie brzmiałoby, co określają daty krańcowe
Крайні дати: 1867–1905
Lata życia miałyby sens, natomiast okres aktywności zawodowej nie pokrywa się z szematyzmami.

Pozdrawiam,
Andi

--
Nazwiska: Albrycht, Bauknecht, Björnberg, Bochnia, Bötter, Breit, Chrzanowska, Chrzanowski, Esseneo, Kaliczyńska, Kaliczyński, Kiesewetter, Kieswetter, Kiesswetter, Kießwetter, Kiędzierska, Kiędzierski, Kowaluk, Kowajuk, Kowieńska, Kowieński, Kowińska, Kowiński, von Kowinski, Krasnosielska, Krasnosielski, von Malsburg, Mesyszyn, Menzinger, Mizerska, Mizerski, Nowak, Orzechowska, Orzechowski, Pichel, Pszona, Pszono, Rath, Rydz-Śmigły, Sanocki, Schneider, Schönbach, Szczepaniak, Uranowicz, Wallner, Wendorf, Wendorff

Miejscowości: Bochnia, Bohorodczany, Breschan, Brzeżan, Brzeżany, Bursztyn, Bromberg, Bydgoszcz, Görlitz, Gorlice, Jessel, Jasło, Kiruna, Krakau, Kraków, Krossen, Crossen, Krosno, Krzeszowice, Limanowa, Lemberg, Lwów, Lodsch, Łódź, München, Monachium, Neu Sandez, Nowy Sącz, Ottynien, Ottynia, Otynia, Otynija, Rohatin, Rohatyn, Saanig, Sanok, Sędziszów, Siersza, Stanislau, Stanisławów, Thorn, Toruń, Zakopane
Ostatnio zmieniony śr 31 lip 2024, 10:18 przez Andreas_Withold, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
Tomasz_Lenczewski

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Tomasz_Lenczewski »

Mogą oznaczać wszelkie sprawy związane z aktami i osobą. Np. czegoś zażądano z akt i wystawiono pismo w tej sprawie. Tak, jak są akta sądowe np. Z lat 40 XX w. I ktoś zażądał dokumentu z nich w 1990
Andreas_Withold

Sympatyk

Post autor: Andreas_Withold »

Już teraz wiem. Po ukraińsku napisałem e-mail na adres
dovidka . tsdial <at> arch . gov . ua

Skanowanie blisko 100 stron kosztowało mnie równe trzy dolary.

W teczce znajdował się życiorys zawodowy urzędnika oraz korespondencja wdowy, proszącej nawet cesarza o przyznanie zapomogi.

Szkoda, że nie ma w niej wspominanych w pismach aktów urodzenia i świadectw szkolnych dzieci, ale i tak rozwiązałem kolejną zagadkę.

Pozdrawiam,
Andi

--
Nazwiska: Albrycht, Bauknecht, Björnberg, Bochnia, Bötter, Breit, Chrzanowska, Chrzanowski, Esseneo, Kaliczyńska, Kaliczyński, Kiesewetter, Kieswetter, Kiesswetter, Kießwetter, Kiędzierska, Kiędzierski, Kowaluk, Kowajuk, Kowieńska, Kowieński, Kowińska, Kowiński, von Kowinski, Krasnosielska, Krasnosielski, von Malsburg, Mesyszyn, Menzinger, Mizerska, Mizerski, Nowak, Orzechowska, Orzechowski, Pichel, Pszona, Pszono, Rath, Rydz-Śmigły, Sanocki, Schneider, Schönbach, Szczepaniak, Uranowicz, Wallner, Wendorf, Wendorff

Miejscowości: Bochnia, Bohorodczany, Breschan, Brzeżan, Brzeżany, Bursztyn, Bromberg, Bydgoszcz, Görlitz, Gorlice, Jessel, Jasło, Kiruna, Krakau, Kraków, Krossen, Crossen, Krosno, Krzeszowice, Limanowa, Lemberg, Lwów, Lodsch, Łódź, München, Monachium, Neu Sandez, Nowy Sącz, Ottynien, Ottynia, Otynia, Otynija, Rohatin, Rohatyn, Saanig, Sanok, Sędziszów, Siersza, Stanislau, Stanisławów, Thorn, Toruń, Zakopane
Borkowska_Katarzyna

Sympatyk

Centralne Państwowe Archiwum Historyczne Ukrainy

Post autor: Borkowska_Katarzyna »

Przeglądając zasoby na https://archium.tsdial.archives.gov.ua/ zauważyłam, że niektóre zasoby są dostępne po zalogowaniu. Czy ktoś z Państwa uzyskał taki dostęp online i mógłby pokierować jak taki uzyskać?
mbeelas

Sympatyk

Re: Lwów: Centralne Państwowe Archiwum Historyczne Ukrainy

Post autor: mbeelas »

Andreas_Withold pisze:Już teraz wiem. Po ukraińsku napisałem e-mail na adres
dovidka . tsdial <at> arch . gov . ua

Skanowanie blisko 100 stron kosztowało mnie równe trzy dolary.

W teczce znajdował się życiorys zawodowy urzędnika oraz korespondencja wdowy, proszącej nawet cesarza o przyznanie zapomogi.

Szkoda, że nie ma w niej wspominanych w pismach aktów urodzenia i świadectw szkolnych dzieci, ale i tak rozwiązałem kolejną zagadkę.

Pozdrawiam,
Andi

--

Kurcze szukam czegoś takiego, ale nie ma go w tym spisie wypisanego z imienia i nazwiska, aczykolwiek zgromadziłem dużo informacji z gazet.
Miał Pan kiedyś jakiś bardziej szczegółowy spis? Pisałem do nich, ale odpisali, że ten zbiór trzeba przeglądać osobiście...
Marcin
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc w Archiwum”