Guzik z munduru

Wzajemna pomoc w poszukiwaniu zasobów i informacji historyczno-genealogicznych Gdzie szukać zasobów: informacji o żołnierzach, powstańcach, list osób poległych i pomordowanych, zaginionych osób, jeńców, obozy, wojsko

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

boreasz

Sympatyk

Guzik z munduru

Post autor: boreasz »

Dzień dobry, czy ktoś z Was byłby w stanie zidentyfikować z jakiego munduru lub stroju może pochodzić guzik ze zdjęcia: https://zapodaj.net/plik-cjZDOG4Y1v

Znalazłem go 2 lata temu w pudełku ze starymi monetami po mojej śp. Babci. Nie byłem w stanie stwierdzić skąd on pochodzi. Rodzina Babci mieszkała na obszarze ziemi radomskiej, więc prawdopodobnie tam też mieszkał właściciel tego guzika.
Pozdrawiam, Franciszek
Robert_Kostecki

Sympatyk

Guzik z munduru

Post autor: Robert_Kostecki »

To nie jest guzik z konkretnego munduru, tylko taka imitacja guzika mundurowego używana w branży odzieżowej, gdzieś w Europie.
el_za

Sympatyk
Mistrz

Guzik z munduru

Post autor: el_za »

guzik ozdobny, można go kupić w pasmanteriach

Ela
mbeelas

Sympatyk

Re: Guzik z munduru

Post autor: mbeelas »

boreasz pisze:Dzień dobry, czy ktoś z Was byłby w stanie zidentyfikować z jakiego munduru lub stroju może pochodzić guzik ze zdjęcia: https://zapodaj.net/plik-cjZDOG4Y1v

Znalazłem go 2 lata temu w pudełku ze starymi monetami po mojej śp. Babci. Nie byłem w stanie stwierdzić skąd on pochodzi. Rodzina Babci mieszkała na obszarze ziemi radomskiej, więc prawdopodobnie tam też mieszkał właściciel tego guzika.
Pozdrawiam, Franciszek
Nie wydaje mi się, aby to był guzik wojskowy, bądź pochodzący z jakiegoś munduru. Proszę pytać na grupach militarnych na facebooku.
Marcin
Awatar użytkownika
diabolito

Członek PTG

Post autor: diabolito »

Ela znalazła i wstawiła link do sklepu pasmanteryjnego z dokładnie takimi guzikami.
A potem usunęła. Nie wiem czemu, bo przecież odpowiedź była wyczerpująca :-)
Pozdrawiam serdecznie,
Robert
el_za

Sympatyk
Mistrz

Post autor: el_za »

boreasz

Sympatyk

Post autor: boreasz »

W porządku, dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi. Zmyliła mnie korona oraz te liście.

Franciszek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wojny i Powstania zbrojne, Wojsko..”