Archiwa PCK i ITS w Bad Arolsen

Wzajemna pomoc w poszukiwaniu zasobów i informacji historyczno-genealogicznych Gdzie szukać zasobów: informacji o żołnierzach, powstańcach, list osób poległych i pomordowanych, zaginionych osób, jeńców, obozy, wojsko

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

PawelKoss

Sympatyk

Re: Bad Arolsen - Franciszek Wróblewski

Post autor: PawelKoss »

Irek_Bartkowski pisze:Znalazłem w Bad Arolsen żonę brata mojego dziadka Stanisławę Bartkowską z domu Jankowska i chciałbym się dowiedzieć co w tych dokumentów wynika?
Nie mam pojęcia jak się poruszać dalej a co się stało z mężem Janem Bartkowskim?
Poproszę o pomoc i wskazówki.

https://collections.arolsen-archives.or ... ki&t=0&p=3
Cześć,

Przeczytałeś te dokumenty, które są udostępnione?

Pozdrawiam
Paweł
olenka777

Sympatyk

Post autor: olenka777 »

Grażynko mam tylko datę ślubu 15.02.1928 Drobin, reszty informacji nie posiadam .
Ola
Pozdrawiam
Aleksandra
Poszukuję Różańskich, Różalskich, Rozalskich z okolic Błędowa, Lubani, Mszczonowa, ogólnie mazowieckie i łódzkie; oraz nazwiska Hemlich/Emlich - Żyrardów, Drobin, Szymanów.
Awatar użytkownika
Irek_Bartkowski

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Irek_Bartkowski »

PawelKoss pisze:
Irek_Bartkowski pisze:Znalazłem w Bad Arolsen żonę brata mojego dziadka Stanisławę Bartkowską z domu Jankowska i chciałbym się dowiedzieć co w tych dokumentów wynika?
Nie mam pojęcia jak się poruszać dalej a co się stało z mężem Janem Bartkowskim?

Cześć,

Pozdrawiam

Nie przeczytałem,nie znam niemieckiego
Pozdrawiam
Irek Bartkowski
Poszukuję zgonu Katarzyna Sałkowska vel Bartkowska,Lata 1854-1878 diecezja płocka.
PawelKoss

Sympatyk

Post autor: PawelKoss »

Irek_Bartkowski pisze:
PawelKoss pisze:

Cześć,

Pozdrawiam

To podpowiem -> pismo ręczne możesz przepisać do tłumacza google, maszynowe wystarczy apką tłumacza google przez aparat podejrzeć.

Niestety nie mam dla Ciebie dobrych wiadomości - oba dokumenty dotyczą tego, że siostra Genowefa Gil poszukuje Stanisławy.

Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
Irek_Bartkowski

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Irek_Bartkowski »

PawelKoss pisze:
Irek_Bartkowski pisze:
PawelKoss pisze: Cześć,

Pozdrawiam

To podpowiem -> pismo ręczne możesz przepisać do tłumacza google, maszynowe wystarczy apką tłumacza google przez aparat podejrzeć.

Niestety nie mam dla Ciebie dobrych wiadomości - oba dokumenty dotyczą tego, że siostra Genowefa Gil poszukuje Stanisławy.

Pozdrawiam
Paweł
Po krótkiej analizie także doszedłem że siostra Genowefa poszukuje siostry i siostrzenic.
Dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Irek Bartkowski
Poszukuję zgonu Katarzyna Sałkowska vel Bartkowska,Lata 1854-1878 diecezja płocka.
olenka777

Sympatyk

Hemlich

Post autor: olenka777 »

Słuchajcie są tutaj różne wątki...mój został przypięty do tego forum ale poruszanych jest ich kilka i ciężko znaleźć swój. Nawet odpowiadając na swój temat pokazuje się wątek kolegi...Czy coś ja znowu źle zrobiłam?
Ola
Pozdrawiam
Aleksandra
Poszukuję Różańskich, Różalskich, Rozalskich z okolic Błędowa, Lubani, Mszczonowa, ogólnie mazowieckie i łódzkie; oraz nazwiska Hemlich/Emlich - Żyrardów, Drobin, Szymanów.
Gregor_Dorota

Sympatyk

Termin w Bad Arolsen

Post autor: Gregor_Dorota »

Dzień dobry. Złożyłam wniosek do Bad Arolsen 25-10-2024 (formularz przez internet) i do dzisiaj nie mam odpowiedzi ( pytanie o moich dziadków) . Czy tak długi czas oczekiwania na odpowiedź jest normalny ? Ktoś z Was tak długo oczekiwał ? Interweniować w jakiś sposób?
Dorota
jart

Sympatyk
Nowicjusz

Termin w Bad Arolsen

Post autor: jart »

Tak. Tak. Nie.
pozdrawiam
Artur

Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
Gregor_Dorota

Sympatyk

Re: Termin w Bad Arolsen

Post autor: Gregor_Dorota »

jart pisze:Tak. Tak. Nie.
OK Zatem czekam nadal
Awatar użytkownika
pdanielak

Sympatyk

Re: Termin w Bad Arolsen

Post autor: pdanielak »

Ja czekalem w jednej sprawie prawie dwa lata.
Prosze czekac.
Piotr
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wojny i Powstania zbrojne, Wojsko..”