Dzień dobry,
Poszukuję kogoś kto posiada w swoich zbiorach: "Księga pamięci. Transporty Polaków do KL Auschwitz z Wielkopolski, Pomorza, Ciechanowskiego i Białostocczyzny", autor: Bohdan Piętka
Chciałbym sprawdzić, czy znajdują się tam jakiekolwiek informacje o Juliannie Dąbrowicz (ur. 27.05.1909).
Byłbym wdzięczny za pomoc,
Maciej
Księga Pamięci. Transporty Polaków do KL Auschwitz.
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Dzień dobry,
proszę sprawdzić na www.straty.pl. Warto też napisać do Auschwitz - może są zdjęcia.
Pozdrawiam
Monika
proszę sprawdzić na www.straty.pl. Warto też napisać do Auschwitz - może są zdjęcia.
Pozdrawiam
Monika
Dzień dobry,
Powyższe kroki zostały już przeze mnie wykonane dużo wcześniej - włącznie z zamówieniem akt z IPN. Doszły mi natomiast kolejne pytania po zapoznaniu się z ich treścią - chociażby to, dlaczego została aresztowana przez gestapo i osadzona w więzieniu w bydgoskim Fordonie jako więźniarka polityczna. A ponoć wspomniana w temacie pozycja książkowa posiada biogramy, więc a nuż coś więcej się znajdzie.
Pozdrawiam,
Maciej
Powyższe kroki zostały już przeze mnie wykonane dużo wcześniej - włącznie z zamówieniem akt z IPN. Doszły mi natomiast kolejne pytania po zapoznaniu się z ich treścią - chociażby to, dlaczego została aresztowana przez gestapo i osadzona w więzieniu w bydgoskim Fordonie jako więźniarka polityczna. A ponoć wspomniana w temacie pozycja książkowa posiada biogramy, więc a nuż coś więcej się znajdzie.
Pozdrawiam,
Maciej