https://vod.tvp.pl/programy,88/rok-2077 ... 01,1762585
od 28 minuty
Jak myślicie, czy drzewa genealogiczne będą zbiorem hologramów zmarłych przodków z którymi będzie można sobie pogadać przy kawie?
pozdrawiam
Anka
Drzewo genealogiczne AI
Drzewo genealogiczne AI
Już dziś w drzewach wstawiamy obrazy= zdjęcia przodków
Hologramy to jednak jak zmienimy komputery.
Oczywiście od lat robiło się filmy na uroczystościach.
Dziś już wiele osób nie żyje, pozostały filmy na których rozmawiałem z bliskimi.
Jak mam czas pokazuję wnukom jak wyglądała Prababcia na chrzcinach 30letniego stryja.
Musze tłumaczyć, że dziadek i babcia byli kiedyś młodzi.
Podziwiają tance na ślubach i tak dalej.
Czy z zachowanych dźwięków robić sztuczne rozmowy?
Jan
Dziś już wiele osób nie żyje, pozostały filmy na których rozmawiałem z bliskimi.
Jak mam czas pokazuję wnukom jak wyglądała Prababcia na chrzcinach 30letniego stryja.
Jan
Re: Drzewo genealogiczne AI
Możesz próbować. Chociaż w materiale mowa jest o cyfryzacji umysłu, banku dusz i cyfrowej nieśmiertelności. Zdaniem naukowców z takim hologramem będziemy mogli prowadzić prawdziwą rozmowę. I to w niedalekiej przyszłości. Ale jak to działa, to najlepiej pogadać z dobrym informatykiem. Może takie nagrywane rozmowy AI będzie mogła wykorzystać do generowania sztucznych rozmówjan2024 pisze:Już dziś w drzewach wstawiamy obrazy= zdjęcia przodków
Jan
pozdrawiam
Anka
- Krzysztof_Wasyluk

Re: Drzewo genealogiczne AI
I skończy się to jak zwykle. Zamiast sztucznej inteligencji będą hologramowe monidła.
Krzysztof Wasyluk