Agelong Tree

Wzajemna pomoc w tworzenie drzewa genealogicznego, dyskusje o genealogicznych programach , opowiadania historyczno-genealogiczne o rodzinie , nasze blogi genealogiczne...

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
malkam255

Sympatyk
Adept

Agelong Tree

Post autor: malkam255 »

Kto mi pomoże z programem Agelong Tree?
Mam listę 27 osób w ged. ale nie mogę zrobić "utwórz drzewo" na jednej stronie te 27 osób.
Gosia
Bartłomiej_Zbrowski

Agelong Tree

Post autor: Bartłomiej_Zbrowski »

Nie jestem pewien czy myślimy o tym samym ale spróbujmy.

Wersja 5
Prawy górny róg, trzy poziome kreski czyli wszystkie działania ˃ plik ˃ import ˃ plik gedcom, po załadowaniu wszystkich osób wybieramy tę, wokół której ma być zbudowany wykres (stopień pokrewieństwa pozostałych będzie wskazany w stosunku do tej wybranej osoby), dalej albo opcja "utwórz drzewo" z menu po lewej albo prawy przycisk myszy i wybieramy: - tylko bezpośredni krewni, - bezpośredni krewni bracia, siostry, - ród krewnych, - wszyscy krewni i gotowe, zarówno w menu po lewej, jak i pod prawym przyciskiem myszy dostępne są opcje stworzonego drzewa.

Wersja 6
Lewy górny róg File ˃ Import ˃ Gedcom, po załadowaniu wszystkich osób wybieramy tę, wokół której ma być zbudowany wykres (stopień pokrewieństwa pozostałych będzie wskazany w stosunku do tej wybranej osoby), dalej albo opcja "Build tree" z menu po lewej albo prawy przycisk myszy i podobnie wybieramy opcję która nas interesuje, Pani chodzi prawdopodobnie o wszystkie osoby więc będzie to ostatnia opcja „All relatives”, w menu po lewej, jak i pod prawym przyciskiem myszy dostępne są opcje stworzonego drzewa „tree options”.

Dopytywałem dzisiaj i nie wiadomo kiedy zostanie wprowadzony język polski do interfejsu w wersji 6 oprogramowania. A skoro nie wiadomo, to pewnie nieprędko.

Mam nadzieję, że o to chodziło i udało się pomóc

Pozdrawiam
Bartek
Awatar użytkownika
malkam255

Sympatyk
Adept

Agelong Tree

Post autor: malkam255 »

Bartku, dziękuję bardzo i pozdrawiam. Gosia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze drzewa, Programy genealogiczne, Monografie o rodzinach”