Fotografie - identyfikacja zakładu fotograficznego
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Katarzyna_Farbowska

Firma fotograficzna
Ja szukam fotografa, który najprawdopodobniej jeździł po wsiach i miastach, ponieważ zdjęcie zrobiono na Ługach, a podpis to Wrocław.
https://zapodaj.net/plik-MkgMYx0EkE
https://zapodaj.net/plik-MkgMYx0EkE
-
AgnieszkaSa
Firma fotograficzna
Czy ktoś mógłby podpowiedzieć mi, gdzie szukać bazy fotografów z Zagłębia Dąbrowskiego z 19 i 20 wieku? Posiadam zdjęcie z napisem Cabinet portrait i ze stemplem którego nie potrafię odczytać. zdjęcie jest bardzo zniszczone, ale są na nim moi przodkowie, wiec zależy mi na znalezieniu gdzie zostało zrobione i może jakimś cudem uda mi się zdobyć odbitkę.. z góry dziękuję ..
Re: Firma fotograficzna
Czy o to pytasz?AgnieszkaSa pisze:Czy ktoś mógłby podpowiedzieć mi, gdzie szukać bazy fotografów z Zagłębia Dąbrowskiego z 19 i 20 wieku? Posiadam zdjęcie z napisem Cabinet portrait i ze stemplem którego nie potrafię odczytać. zdjęcie jest bardzo zniszczone, ale są na nim moi przodkowie, wiec zależy mi na znalezieniu gdzie zostało zrobione i może jakimś cudem uda mi się zdobyć odbitkę.. z góry dziękuję ..

Jacob
- Paź_Jacenty

Witam
Czy może ktoś ma dostęp, albo wie gdzie szukać zdjęć, kopii, negatywów, itd - odkrytych około 2006r po Zakładzie Fotograficznym: Foto-Portret - Władysława Stolarczyk, Warszawa, Praga ul. Targowa 78 przy Wileńskiej (wcześniejszy właściciel Pan Edmund Łukomski).
Interesuje mnie zwłaszcza okres od 1939 do 1960
Pozdrawiam
Jacek
Czy może ktoś ma dostęp, albo wie gdzie szukać zdjęć, kopii, negatywów, itd - odkrytych około 2006r po Zakładzie Fotograficznym: Foto-Portret - Władysława Stolarczyk, Warszawa, Praga ul. Targowa 78 przy Wileńskiej (wcześniejszy właściciel Pan Edmund Łukomski).
Interesuje mnie zwłaszcza okres od 1939 do 1960
Pozdrawiam
Jacek
- Paź_Jacenty

Dziękuję.
Nie pamiętam już kiedy, ale widziałem ten artykuł.
Może ktoś ma dostęp do większej części lub całego zbioru,
bo na tych odbitkach, które udostępniono nic nie znalazłem, a ostatnią informację sprzed 2-3 lat miałem taką, że kolekcja jest nadal w opracowaniu Muzeum Warszawy koło "Różyckiego". Tymczasem od odkrycia minęło już prawie 18 lat, a zegar bije.
Pozdrawiam społeczność.
Jacek
- Krystyna.waw

- Paź_Jacenty

- Krystyna.waw