Galas - Garwolin

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

gato98

Sympatyk

Galas - Garwolin

Post autor: gato98 »

Dzień dobry,
Proszę o pomoc przy odszukaniu aktu urodzenia.
Chodzi o Józefa Galas, urodzonego około 1901 roku (wziął ślub w 1923 roku w parafii Stary Brus jako 22-latek), we wsi Zawady, parafia Garwolin. Jego rodzicami byli Onufry Galas i Joanna Galas z domu Filiks.
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Tomek
Rebell_Cieniewska_Grażyna

Członek PTG
Podziękował: 5 times
Otrzymał podziękowania: 5 times

Galas

Post autor: Rebell_Cieniewska_Grażyna »

Józef Galas urodził się w 1901 roku w Zawadach parafia Garwolin, ojciec Onufry miał 38 lat był stolarzem a matka Joanna miała 36 lat. Zapis numer 515.
Sprawdź w Skanotece i w Geneszukaczu , jeśli nie ma to parafia. Ja mam dostęp tylko do indeksów.

Powodzenia
Grażyna
Moje nazwiska - Rebell, Cieniewski, Oleśniewicz, Łojko, Piotrowski.
Moje miejscowości - Subkowy, Nowogródek (na Kresach), Berest/Piorunka, okolice Częstochowy, Palikije.
antoni_dz

Sympatyk

Galas

Post autor: antoni_dz »

Rebell_Cieniewska_Grażyna pisze:Józef Galas urodził się w 1901 roku w Zawadach parafia Garwolin, ojciec Onufry miał 38 lat był stolarzem a matka Joanna miała 36 lat. Zapis numer 515.
Sprawdź w Skanotece i w Geneszukaczu , jeśli nie ma to parafia. Ja mam dostęp tylko do indeksów.

Powodzenia
Grażyna
Zapis nr 516

https://skanoteka.genealodzy.pl/index.p ... 520&zoom=2

Pozdrawiam
Antoni
gato98

Sympatyk

Re: Galas

Rebell_Cieniewska_Grażyna pisze:Józef Galas urodził się w 1901 roku w Zawadach parafia Garwolin, ojciec Onufry miał 38 lat był stolarzem a matka Joanna miała 36 lat. Zapis numer 515.

Powodzenia
Grażyna
Dziękuję bardzo, znalazłem ten akt urodzenia. W Geneszukaczu parafia Garwolin jest zindeksowana tylko do 1900 roku. Jeśli można wiedzieć, w indeksach na której stronie Pani to znalazła?
Czy mogę także liczyć na pomoc w znalezieniu informacji o rodzicach Józefa - przede wszystkim aktu ślubu Onufrego Galas i Joanny Filiks, a także aktu zgonu Onufrego? Wiem, że w 1923 roku Onufry już nie żył.
Tomek
Rebell_Cieniewska_Grażyna

Członek PTG
Podziękował: 5 times
Otrzymał podziękowania: 5 times

Post autor: Rebell_Cieniewska_Grażyna »

Tomku, zawsze chętnie pomagam więc i Tobie nie odmówię pomocy. Możesz jednak sam poprowadzić poszukiwania wchodząc do Skanoteki, wybierając Garwolin i odpowiednie lata i rodzaj aktu. Skorowidze na końcu ksiąg pomagają ustalić numer aktu.

Powodzenia
Grażyna
Moje nazwiska - Rebell, Cieniewski, Oleśniewicz, Łojko, Piotrowski.
Moje miejscowości - Subkowy, Nowogródek (na Kresach), Berest/Piorunka, okolice Częstochowy, Palikije.
Piotrowski_Dariusz_1967

Sympatyk

Post autor: Piotrowski_Dariusz_1967 »

Może ,żeby ułatwić sobie szukanie twoich przodków (bo teraz szukasz aktów rodziców Józefa , a dalej będziesz szukał dziadków itd.) to pobierz sobie indeksy z Garwolina i okolic . Będziesz mógł te indeksy odszukiwać samodzielnie .
https://drive.google.com/file/d/1n6AL8E ... NoO8k/view
gato98

Sympatyk

Piotrowski_Dariusz_1967 pisze:Może ,żeby ułatwić sobie szukanie twoich przodków (bo teraz szukasz aktów rodziców Józefa , a dalej będziesz szukał dziadków itd.) to pobierz sobie indeksy z Garwolina i okolic . Będziesz mógł te indeksy odszukiwać samodzielnie .
https://drive.google.com/file/d/1n6AL8E ... NoO8k/view
O, super! Bardzo dziękuję!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”