Dzień dobry, potrzebuję pomocy w znalezieniu aktu urodzenia Józefa Karolewicza (Karalewicza) syna Michała i Anny z Bejnarowiczów.
W akcie ślubu z 1872 roku ma napisane iż ma lat 38 i urodził się w zaścianku Naruniszki (?) parafii Żejmeńskiej.
Przeszukałam Żejmy od roku 1825 (ślub rodziców Michała i Anny z Bejnarowiczów) do 1840 i znalazłam tylko dwoje jego rodzeństwa - Stanisława -1826 i Teklę - 1830. Józefa nie znalazłam. Spojrzałam też na Skorule.
Nie mogę zupełnie namierzyć urodzenia Józefa, możliwe, że rodzice go ochrzcili w jakiejś sąsiedniej parafii. Ale szukam, szukam i nie widzę. Ślub brał w Skorulach, ale w egzaminie napisane, że w tej parafii mieszka dopiero 12 lat.
Może ktoś będzie coś wiedział na temat tego Józefa!? Albo ewentualnie o jakichś innych dzieciach Michała i Anny.
Będę wdzięczna za każdą informację.
Józef Karolewicz (Karalewicz) syn Michała i Anny Bejnarowicz
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
- Małgorzata_Kulwieć

- Otrzymał podziękowania: 1 time
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
Małgosiu faktycznie z wyliczeń Józef urodził się w 1834 roku.
1872-38=1834 i faktycznie jak do 1840 roku go niema to jest problem.
Może jest jakiś błąd z wiekiem np. 28 wtedy urodził by się w 1844 roku.
choć jeśli jest nieczytelny wiek to podobny jest 58
wtedy 1872-58=1814.
Pomyśl może ktoś ci pomoże.
może ktoś go widział wśród swoich zapisów.
Jan
1872-38=1834 i faktycznie jak do 1840 roku go niema to jest problem.
Może jest jakiś błąd z wiekiem np. 28 wtedy urodził by się w 1844 roku.
choć jeśli jest nieczytelny wiek to podobny jest 58
wtedy 1872-58=1814.
Pomyśl może ktoś ci pomoże.
może ktoś go widział wśród swoich zapisów.
Jan