Czeslaw Waldemar Helak 1953 / Marta Teresa Helak 1957

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Sina90

Czeslaw Waldemar Helak 1953 / Marta Teresa Helak 1957

Post autor: Sina90 »

Cześć!

Szukam mojego wujka, Czeslaw Waldemar Helak, urodzonego w 1953 roku, oraz mojej cioci, Marta Teresa Helak, urodzonej w 1957 roku. Prawdopodobnie Marta wyszła za mąż i nosi teraz inne nazwisko. Oni wtedy mieszkali w Gdańsku Wrzeszczu, na ul. Klonowicza.

To rodzeństwo mojej mamy, która została pod koniec lat 50. adoptowana. Od tego czasu nie było już kontaktu między rodzeństwem. Moja mama niestety już nie żyje.

Nazwiska członków mojej biologicznej rodziny udało mi się poznać dopiero dziś – po 10 latach poszukiwań. To bardzo poruszający moment. Moja mama nie może już tego przeżyć razem ze mną.

Tym bardziej zależy mi na tym, aby nawiązać kontakt z rodziną w Polsce.

Jeśli ktoś zna kogoś, kto zna kogoś… albo bezpośrednio jedno z nich – to byłby dla mnie cud, który w końcu się spełnił.

Z całego serca proszę o pomoc.

moderacja (elgra)
Witaj na forum!
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów nazwiskiem i imieniem lub przynajmniej imieniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis. https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... 5276#75276
HKCiszewska

Sympatyk
Podziękował: 5 times
Otrzymał podziękowania: 1 time

Helak

Post autor: HKCiszewska »

Witam! czy mogę prosić o prywatnego maila.Halina
Awatar użytkownika
Krystyna.waw

Sympatyk
Nowicjusz
Podziękował: 10 times

Post autor: Krystyna.waw »

Halina, - Sina90 nie może wysyłać PW, bo ma tylko 1 post na koncie
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
HKCiszewska

Sympatyk
Podziękował: 5 times

Post autor: HKCiszewska »

Ok, nie wiedziałam.
Halina
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”