Ośrodek Karta - prośba o odszukanie akt
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Ośrodek Karta - prośba o odszukanie akt
Witam
nie moge znalesc akt o sygnaturze IR/17886/02 dotyczace osoby Anna Zalewska w zasobach ośrodka Karta.
Prosze bardziej doswiadczonych o pomoc w znalezieniu powyzszych akt.
Z gory bardzo dziekuje.
Tomasz Drzewiecki[/img]
nie moge znalesc akt o sygnaturze IR/17886/02 dotyczace osoby Anna Zalewska w zasobach ośrodka Karta.
Prosze bardziej doswiadczonych o pomoc w znalezieniu powyzszych akt.
Z gory bardzo dziekuje.
Tomasz Drzewiecki[/img]
-
Dubiczyńska_Maria

Ośrodek Karta - prosba o odszukanie akt
Z jakiej bazy jest wzięta ta sygnatura?
Maria
Szukam Giżyckich z Podola, Dubiczyńskich z grodzieńszczyzny i nie tylko
Sygnatura podana w wynikach osoby w indeksie represjonowanych. Chcialem podac link ale po skopiowanii nie wchodzi ponownie do wyszukanej osoby a do wyszukiwarki.
Dane osoby pomocne do wyszukania to:
Anna Zalewska
Córka Floriana
Ankiety personalne wypełniane przez samych represjonowanych bądź ich rodziny, zbiory Ośrodka KARTA, sygnatura IR/ numer ankiety. IR /17886/02
Tomasz
Dane osoby pomocne do wyszukania to:
Anna Zalewska
Córka Floriana
Ankiety personalne wypełniane przez samych represjonowanych bądź ich rodziny, zbiory Ośrodka KARTA, sygnatura IR/ numer ankiety. IR /17886/02
Tomasz
-
Rebell_Cieniewska_Grażyna

Tomaszu - te dokumenty nie są dostępne w sieci. Musisz napisać do Ośrodka Karta, chociaż nie jestem pewna czy dokumenty te nie zostały przekazane do IPN. Najlepiej dowiedz się telefonicznie powołując się na odszukana sygnaturę akt. Wiele lat temu moją prośbę przesłano do Memoriału w Moskwie i stamtąd otrzymałam kserokopie dokumentów.
Powodzenia Grażyna
Powodzenia Grażyna
Moje nazwiska - Rebell, Cieniewski, Oleśniewicz, Łojko, Piotrowski.
Moje miejscowości - Subkowy, Nowogródek (na Kresach), Berest/Piorunka, okolice Częstochowy, Palikije.
Moje miejscowości - Subkowy, Nowogródek (na Kresach), Berest/Piorunka, okolice Częstochowy, Palikije.
-
Dubiczyńska_Maria

Raczej trzeba zwrócić się do nich bezpośrednio, może ankiety nie są online.
Maria
To nie są dane dostępne online. Jak do nich dotrzeć - skontaktuj się z IPN (co najmniej zajrzyj na ich stronę www).
pozdrawiam
Artur
Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
Artur
Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
W takim razie jutro skontaktuje sie z osrodkiem Karta i zobaczymy co powiedza.
Napisze takze email do ipn, tutaj juz dwa razy wnioskowalem w sprawie krewnych i kontakt jak i pomoc oceniam pozytywnie.
Dziekuje wszystkim za informacje.
Tomasz
Napisze takze email do ipn, tutaj juz dwa razy wnioskowalem w sprawie krewnych i kontakt jak i pomoc oceniam pozytywnie.
Dziekuje wszystkim za informacje.
Tomasz
Panie Tomaszu w jaki sposób wnioskował Pan do IPN? Na jaki adres mailowy Pan Pisał? Ile to kosztuje?
Bożena
Bożena
Pisalem na adres poszukiwania [AT] ipn.gov.pl
jedna osoba byla w indeksie represjonowanych, a druga nie.
Czas oczekiwania po otrzymaniu potwierdzenia emailem to 3 miesiace.
W jednym przypadku odpowiedz dostalem po czasie okolo miesiaca, a w drugim pod koniec 3 miesiaca. Poszukiwania byly bezplatne.
Pozdrawiam
Tomasz D.
* Moderacja adresu e-mail. Proszę uprzejmie nie podawać w jawnej postaci adresów e-mail w wątkach na Forum > Regulamin
jedna osoba byla w indeksie represjonowanych, a druga nie.
Czas oczekiwania po otrzymaniu potwierdzenia emailem to 3 miesiace.
W jednym przypadku odpowiedz dostalem po czasie okolo miesiaca, a w drugim pod koniec 3 miesiaca. Poszukiwania byly bezplatne.
Pozdrawiam
Tomasz D.
* Moderacja adresu e-mail. Proszę uprzejmie nie podawać w jawnej postaci adresów e-mail w wątkach na Forum > Regulamin
Osrodek Karta
Witam,
mam nadzieje,ze jetem w odpowoednim miejscu.
Mam pytanie; czy ktos z panstwa korzystal z uslug osrodka Karta ?
Poszukuje jakich kolwiek informacji o moim dziadku, zamordowanym
w Wilnie w roku +- 1940-42 ,prawdopodobnie w wiezieniu Lukiszki.
Moja ostatnia nadzieja jest zrobienie testu DNA dla porownania osob zamordowanych i zakopanych bezimmiennie.
Czy ktos cos takiego robil, ma rezultaty ?
Pozdrawiam Roma.
mam nadzieje,ze jetem w odpowoednim miejscu.
Mam pytanie; czy ktos z panstwa korzystal z uslug osrodka Karta ?
Poszukuje jakich kolwiek informacji o moim dziadku, zamordowanym
w Wilnie w roku +- 1940-42 ,prawdopodobnie w wiezieniu Lukiszki.
Moja ostatnia nadzieja jest zrobienie testu DNA dla porownania osob zamordowanych i zakopanych bezimmiennie.
Czy ktos cos takiego robil, ma rezultaty ?
Pozdrawiam Roma.
-
Kubiak_Urszula

Osrodek Karta
Witam.
Też pisałam o sprawdzenie osób wywiezionych na Sybir i figurujących w indeksie. Dostałam tylko potwierdzenie wysłania formularza i nadal cisza...
Dzień dobry,
Wypełnił(a) Pan(i) formularz Prześlij zapytanie dostępny na stronie Centrum Informacji o Ofiarach II Wojny Światowej. Prosimy czekać na naszą odpowiedź.
Uwaga! Czas realizacji zapytania trwa około 5 miesięcy. Jednak ze względu na bardzo dużą ilość wpływających zgłoszeń może ulec wydłużeniu.
Czekam cierpliwie....
Z pozdrowieniami Urszula
Też pisałam o sprawdzenie osób wywiezionych na Sybir i figurujących w indeksie. Dostałam tylko potwierdzenie wysłania formularza i nadal cisza...
Dzień dobry,
Wypełnił(a) Pan(i) formularz Prześlij zapytanie dostępny na stronie Centrum Informacji o Ofiarach II Wojny Światowej. Prosimy czekać na naszą odpowiedź.
Uwaga! Czas realizacji zapytania trwa około 5 miesięcy. Jednak ze względu na bardzo dużą ilość wpływających zgłoszeń może ulec wydłużeniu.
Czekam cierpliwie....
Z pozdrowieniami Urszula