Posiadam dostęp: Parafia, mikrofilm .. - pomogę
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
Czestochowa, Sw.Barbary - posiadam mikrofilmy
Dziękuję bardzo za sprawdzenie. To moi. Tylko mam problem z tymi aktami po rosyjsku. U pradziadka Franciszka to jeszcze coś się doczytałam, ale u Błasikiewicza to klapa, okropnie to pisali. Będę musiała dać to na forum, może ktoś odczyta. Jakbyś miała jeszcze kiedyś coś z Częstochowy to daj znać. Ja się tam wybieram do archiwum, ale dopiero latem(mieszkam w Kielcach , to kawałek, trzeba z noclegiem). Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
Iwona
Iwona
- MaciejStalewski

- Kontakt:
Witam.
Bardzo proszę o sprawdzenie nazwiska-KARŁOWSKI-
Bardzo dziękuję.
Bardzo proszę o sprawdzenie nazwiska-KARŁOWSKI-
Bardzo dziękuję.
-
Dąbkowska_Alina

- Kontakt:
Witam
Jeśli to możliwe, proszę o sprawdzenie w księdze urodzin rodzeństwa (dzieci Maksymiliana i Marianny z domu Rytt) o nazwisku ŚWIDERSKI, tj:
Maria Stanisława Kostka Świderska ur. 1899, Zofia Wiktoria ur. 20.04.1901, Marian ur. 1894, Helena Stanisława ur. 1902, Antonina , Hanna i Jan oraz Józef BILLEWICZ urodzony również w tym czasie. Może są jakieś dodatkowe informacje przy aktach?
Z góry dziękuję Alina Dąbkowska (adabkowska@op.pl)
Jeśli to możliwe, proszę o sprawdzenie w księdze urodzin rodzeństwa (dzieci Maksymiliana i Marianny z domu Rytt) o nazwisku ŚWIDERSKI, tj:
Maria Stanisława Kostka Świderska ur. 1899, Zofia Wiktoria ur. 20.04.1901, Marian ur. 1894, Helena Stanisława ur. 1902, Antonina , Hanna i Jan oraz Józef BILLEWICZ urodzony również w tym czasie. Może są jakieś dodatkowe informacje przy aktach?
Z góry dziękuję Alina Dąbkowska (adabkowska@op.pl)
Iwona,
Pani Krysia na forum przepieknie tlumaczy, nawet bazgroly...
Ja Ty mieszkasz w Kielcach to ja Ciebie potrzebuje
...pomozesz?
Panowie Andrzej i Maciej,
dostep do czytnikow mam tylko we wtorek; szkoda ze nie odezlaiscie sie wczesniej...
Sprobuje sprawdzic za tydziec ale nie obiecuje bo mozliwe, ze archiwum odesle moje mikrofilmy z powrotem.
Pani Alino,
przykro mi ale mam tylko akty zgonow. Natomiast dane Pani zapisalam jak kiedys wpadna mi w rece inne czestochowskie ksiegi.
Pani Krysia na forum przepieknie tlumaczy, nawet bazgroly...
Ja Ty mieszkasz w Kielcach to ja Ciebie potrzebuje
Panowie Andrzej i Maciej,
dostep do czytnikow mam tylko we wtorek; szkoda ze nie odezlaiscie sie wczesniej...
Sprobuje sprawdzic za tydziec ale nie obiecuje bo mozliwe, ze archiwum odesle moje mikrofilmy z powrotem.
Pani Alino,
przykro mi ale mam tylko akty zgonow. Natomiast dane Pani zapisalam jak kiedys wpadna mi w rece inne czestochowskie ksiegi.
Pozdrawiam,
kasiek
szukam:
Lange, Freundt, Schachtschneider, Wundersee, Lucius - Lodz, Tomaszow, Piotrkow i okolice
Broll, Kus, Pyka - Slask, opolskie
Stryczek, Zuchnicki - Krakow i okolice
kasiek
szukam:
Lange, Freundt, Schachtschneider, Wundersee, Lucius - Lodz, Tomaszow, Piotrkow i okolice
W miarę możliwości pomogę. Napisz co potrzebujesz. W archiwum w Kielcach mogę poszukać jak coś potrzeba, tylko nie można robić zdjęć. Mogę tylko oglądać i robić notatki.
Iwona
Iwona
wysle Ci na pw informacje, ktore mam...
Pozdrawiam,
kasiek
szukam:
kasiek
szukam:
Re: Czestochowa, Sw.Barbary - posiadam mikrofilmy
witam,anowi1958 pisze:W archiwum w Kielcach mogę poszukać jak coś potrzeba, tylko nie można robić zdjęć. Mogę tylko oglądać i robić notatki.
Iwona
chciałem sie tylko upewnić. W AD nie mozna już robić zdjęć? Pytam ponieważ rok temu jak tam byłem nie było problemu z fotografowaniem.
pozdrawiam
Jacek
Re: Czestochowa, Sw.Barbary - posiadam mikrofilmy
Dla Jacka!
W archiwum państwowym nie można robić zdjęć. W diecezjalnym to nie wiem, tam nie szperałam.
Iwona
W archiwum państwowym nie można robić zdjęć. W diecezjalnym to nie wiem, tam nie szperałam.
Iwona
Panie Andrzeju!loknok1 pisze:Witam
Bardzo bym prosił o sprawdzenie kilku nazwisk:Kaleta,Kasprzycki-cka,
Brzeziński-ska,Suchecki oraz Kula.To napewno wszystko rodzina .wiem ze tego dużo. Z góry dziękuję.
Andrzej
Wszystkie nazwiska o które Pan pyta są dość popularne w Częstochowie,
bez dokładniejszych danych trudno będzie coś zrobić. Zapraszam na stronę genealogów z Częstochowy. Tam na forum toczyła się dyskusja o rodzinie Kulów. Ze znanych mi Brzezińskich jeden był oficerem w 27 p.p., Kulowie mieli willę na ulicy Focha (Pałczyńskiego), Kule to nazwa podczęstochowskiej osady, dziś jest tam cmentarz noszący nazwę Kule.
Suchecki ma dużą firmę odlewającą medale. Kasprzyccy też coś pisali na Forum.
pozdrawiam
Jacek Tomczyk
www.genealodzy.czestochowa.pl
Chęciny - mam mikrofilm, mogę pomóc
Zamowialm mikrofilm z Checin, akta urodzen, malzenstw i zgonow z lat 1871-1875.
Moge pomoc potrzebujacym.
Prosze o podanie nazwiska i roku ktorego dotyczy skan.
Pozdrawiam,
kasiek
szukam:
kasiek
szukam:
Radzionków - mam mikrofilm, moge pomóc
Zamowilam mikrofilm z Radzionkowa: akta urodzen z lat 1862-1870 i zgonow z lat 1851-1870.
Pozdrawiam,
kasiek
szukam:
kasiek
szukam:
Małogoszcz - mam mikrofilm, mogę pomóc
Zamowialm mikrofilm z Małogoszczy, akta urodzen, malzenstw i zgonow z lat 1870-1877.
Pozdrawiam,
kasiek
szukam:
kasiek
szukam: