Centrum Historii Rodziny - Mormoni we Wrocławiu

Pomogę lub potrzebuję pomocy w Archiwum ; Archiwa .. gdzie szukać zasoby (inwentarze) Archiwów w Internecie

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

liverpoolczyk02

Sympatyk

Re: Centrum Historii Rodziny-Mormoni we Wrocławiu

Post autor: liverpoolczyk02 »

radicalman pisze:Ponieważ dotychczasowy wolontariusz nie prowadzi już CHR we Wrocławiu, proszę o uszanowanie jego prywatności i niekorzystanie z prywatnego numeru (535 .......) w celach rezerwacji czy zadawania pytań.
Na razie Centrum Historii Rodziny we Wrocławiu jest nieczynne.
Jakie będą dalsze rozwiązania - nie wiem.

Pozdrawiam,
Radek
Z przyzwoitości i zwykłej ludzkiej odpowiedzialności wypadałoby poinformować o tym fakcie osoby, które zarezerwowały sobie terminy.
Szymon B - Dziki Zachód
Gadecki.Bogusław

Członek PTG
Legenda

Post autor: Gadecki.Bogusław »

Wg Radka CHR Wrocław jest na razie nieczynne. Co będzie dalej się okaże . Miejmy nadzieję ,że to sytuacja przejściowa .
Duże nadzieje środowiska genealogów wzbudziła informacja o dogadaniu się Mormonów z archiwami państwowymi i otrzymaniu przez nich zielonego światła na digitalizację ksiąg metrykalnych ( mówi się nawet ,że to priorytet).
Trudno powiedzieć , jak szybko ,ale zapewne efekty za jakiś czas się pojawią , miejmy nadzieję ,że będzie to udostępniane szybko i online. Czyli w praktyce nie powinny być do tego potrzebne ograniczone ośrodki , typu CHR.
pozdrawiam
Bogusław
radicalman

Sympatyk

Post autor: radicalman »

[/quote]
Z przyzwoitości i zwykłej ludzkiej odpowiedzialności wypadałoby poinformować o tym fakcie osoby, które zarezerwowały sobie terminy.[/quote]

Proszę o informację, na kiedy ma Pan zarezerwowany termin?!
Ma Pan rezerwację, prawda? Niech Pan potwierdzi, proszę! Bo jeśli Pan nie ma, to ze zwykłej ludziej przyzwoitości...

Z tego co wiem, na sierpień nie były przyjmowane rezerwacje. Być może w lipcu centrum będzie jeszcze otwarte, jeśli były zrobione rezerwacje. Szczegółów nie znam, gdyż nie jestem odpowiedzialny za CHR od dobrych 15 lat (choć po prawdzie przez ten czas nie zignrowałem żadnego telefonu od użytkowników centrum).

Jedyne info jakie chciałem przekazać swoim wcześniejszym wpisem, żeby nie używać wspomnianego wcześniej prywatnego numeru p. Mariusza, który mieszka teraz na drugim końcu Polski.

Jakie będą dalsze losy centrum, nie wiem. Gdy będę wiedział - dam znać.

Radek
liverpoolczyk02

Sympatyk

Post autor: liverpoolczyk02 »

Na jutro jestem zapisany. Pan już nie odpisuje na smsy, stąd zastanawiam się, czy w ogóle jechać rano do Wrocławia.
Szymon B - Dziki Zachód
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc w Archiwum”