Poszukuję krewnych-Kubiak,Cięgotura,Kręcki

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
grzegorz57wawa

Post autor: grzegorz57wawa »

Witam. Cięgotura Grzegorz,Warszawa.Korzenie moich dziadków pochodzą z Kraszyc. Ignacy Cięgotura,Helena Cięgotura z domu Kubiak jej dwie siostry Aniela,Melania.Również nazwisko Kręcki,Kubiak ma dla mnie znaczenie.Ogólnie całe Kujawy.
Artur_Ciegotura

Post autor: Artur_Ciegotura »

Witam,
ostatnio znalazłem małżeństwo z miejscowości Raciąż, które wzięło ślub w 1949 roku. Raciąż Byli to Mieczysław Cięgotura i Otylia Kurkowska Cięgotura. Analizując moje wcześniej zebrane informacje, jest podejrzenie, że p. Mieczysław mógł pochodzić ze Sławska Wielkiego (Kujawy). Miejscowość ta leży pomiędzy Kruszwicą a Strzelnem gdzie jest pokaźne skupisko rodzin Cięgoturów. Rodzice Mieczysława ze Sławska Wielkiego nazywali się Antoni Cięgotura i Pelagia Gawrońska Cięgotura. Z tego co pamiętam co szukał Pan kogoś z Baboszewa. Baboszewo i Raciąż sąsiadują z Płońskiem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”