"Gdzie znajdę księgi z parafii w Malawie (woj. Podkarpackie)"
Dzień dobry,
szukam informacji o moich przodkach mieszkających w Malawie k. Rzeszowa, woj. Podkarpackie. W Malawie jest kościół i przy nim cmentarz na którym jest pochowana moja prababcia. W skanotece nie mogę znaleźć zasobów z tej parafii. Czy to znaczy, że zasoby tej parafii nie są zeskanowane czy może księgi z Malawy są przechowywane gdzie indziej?
Krystian Safjan
moderacja (elgra)
Witamy na forum.
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów nazwiskiem i imieniem lub przynajmniej imieniem.
Zasada ta będzie rygorystycznie przypominana przez Administratora i Moderatorów. Nieprzestrzeganie jej sankcjonowane będzie ostrzeżeniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis. https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... 5276#75276
Malawa k. Rzeszowa (woj. Podkarpackie) Gdzie znajdę księgi
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Malawa k. Rzeszowa (woj. Podkarpackie) Gdzie znajdę księgi
Ostatnio zmieniony śr 13 sie 2025, 08:35 przez izikeros, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Cieniek_Bogumil

Gdzi znajdę księgi z parafii w Malawie (woj. Podkarpackie)
Są dwie Malawy na podkarpaciu, powiat rzeszowski i przemyski. Dane z Malawy k. Rzeszowa można znaleźć tylko w dwóch miejscach.
1. Archiwum Państwowe w Rzeszowie
2. Urząd stanu cywilnego w Krasnym.
Jeśli się nie mylę, to nigdzie indziej danych nie ma.
1. Archiwum Państwowe w Rzeszowie
2. Urząd stanu cywilnego w Krasnym.
Jeśli się nie mylę, to nigdzie indziej danych nie ma.
- Ministrant103

- Kontakt:
Re: Gdzi znajdę księgi z parafii w Malawie (woj. Podkarpacki
Jestem autorem indeksów w geneteka dla parafii w Malawie z lat 1890-1913. Zindeksowałem jedyną księgę która trafiła do AP w Rzeszowie i jest to księga narodzin. Reszta ksiąg znajduje się w USC w Krasnem a starsze w AAD w Przemyślu. Po więcej informacji na temat Malawy proszę kontaktować się ze mną.izikeros pisze:Dzień dobry,
szukam informacji o moich przodkach mieszkających w Malawie k. Rzeszowa, woj. Podkarpackie. W Malawie jest kościół i przy nim cmentarz na którym jest pochowana moja prababcia. W skanotece nie mogę znaleźć zasobów z tej parafii. Czy to znaczy, że zasoby tej parafii nie są zeskanowane czy może księgi z Malawy są przechowywane gdzie indziej?
Pozdrawiam
Daniel