Potrzebna pomoc gdzie szukać potwierdzenia wydanego dowodu o

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Andrej86

Potrzebna pomoc gdzie szukać potwierdzenia wydanego dowodu o

Post autor: Andrej86 »

Potrzebna pomoc gdzie szukać potwierdzenia wydanego dowodu osobistego II RP i książeczki wojskowej 1939 r.?

Mam oryginalny dowód osobisty oraz książeczkę wojskową mojego pradziadka.
Chciałbym znaleźć w Polsce oficjalne potwierdzenie wydania tych dokumentów – w jakim archiwum lub instytucji mogę się o to zwrócić?

Wołczok Włodzimierz (Wolczok Władimir, ros. Волчок Владимир),syn Grzegorza i Eudokii, ur. 8 VII 1917 r., Trościanica, gm. Ratajczyce, pow. Brześć n/Bug.

W moim posiadaniu znajduje się jego dowód osobisty II RP (wydany 22 II 1938 r. ,seria D nr 241039 wydane Zarząd Gminy Ratajczycy, pow. Brześć n/Bug.)
oraz zaświadczenie wojskowe PKU Brześć n/Bug (1939) Nr 307/37. wpis ew. 48
Andrzej75

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 3 times

Re: Potrzebna pomoc gdzie szukać potwierdzenia wydanego dowo

Post autor: Andrzej75 »

Andrej86 pisze:Chciałbym znaleźć w Polsce oficjalne potwierdzenie wydania tych dokumentów
Ale dlaczego w Polsce?
Jeśli w ogóle takie dokumenty się zachowały, to powinny być na Białorusi (we właściwym terytorialnie archiwum).
Pozdrawiam
Andrzej
PS. Na znak, że moje tłumaczenie zostało zaakceptowane, proszę edytować pierwszy post, dopisując w temacie – OK (dotyczy działu tłumaczeń).
https://forum.genealodzy.pl/viewtopic.php?t=114043
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”