Archiwum Państwowe w Siedlcach

Pomogę lub potrzebuję pomocy w Archiwum ; Archiwa .. gdzie szukać zasoby (inwentarze) Archiwów w Internecie

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
A.Michałowski

Sympatyk
Nowicjusz

Siedlce AP

Post autor: A.Michałowski »

Witam.

Czy ktoś z genealogów wybiera się w najbliższym czasie do Archiwum Państwowego w Siedlcach?Chodzi o sprawdzenie danych w konkretnych latach i żródle.

Pozdrawiam.

Michał.
agac

Sympatyk
Ekspert

Siedlce

Post autor: agac »

Witaj.

Może nie w najbliższym czasie, ale dosyć często jestem w AP w Siedlcach. Jeśli napiszesz o co chodzi to przy okazji sprawdzę.

Pozdrawiam
Aga
Awatar użytkownika
A.Michałowski

Sympatyk
Nowicjusz

Siedlce

Post autor: A.Michałowski »

Dziękuje.Wiadomość na PW.
Michał.
agac

Sympatyk
Ekspert

Siedlce

Post autor: agac »

Postaram się to przy okazji sprawdzić.
Aga
Awatar użytkownika
jur58boz

Sympatyk
Mistrz

Archiwum Państwowe w Siedlcach

Post autor: jur58boz »

Czy mógłbym prosić osoby udające się do Archiwum Siedleckiego (nie koniecznie w najbliższym czasie - mam czas :) o pomoc w odszukaniu nazwiska PYTLIK (Józef) w parafii Jeleniec (powiat Łuków) w latach 1880-1885 ?.
Serdecznie pozdrawiam Jurek
Kowien

Archiwum Państwowe w Siedlcach. Prośba o pomoc

Post autor: Kowien »

Proszę o pomoc w odnalezieniu dwóch aktów USC w Archiwum Państwowym w Siedlcach.
Mieszkam w Lublinie i mogę się odwzajemnić w poszukiwaniach w Archiwum Państwowym w Lublinie.
Proszę o odnalezienie i sporządzenie odpisu aktu z aktu urodzin mojego pradziada Mateusza Olejnika urodzonego we wsi Borki lub Jedlina parafii Seroczyn w latach 1830-35 /ale mniemam że to 1833 rok, oraz aktu ślubu jego rodziców Krzysztofa Olejnika i Agnieszki z Kaniów . Ślub w latach 1826-1830 ale stawiam że to rok 1830.
Daty ustalone według konwencji genealogicznej , a więc niepewne i mogą być płynne w zakresie 5 lat.
Będę wdzięczny i odwzajemnię się pomocą. pozdrawiam Wieńczysław.
Ambi

Post autor: Ambi »

Witam, Czy ktoś wybiera się (niekoniecznie w najbliższym czasie) do Archiwum w Siedlcach? Jeśli to nie problem chciałbym poprosić o sprawdzenie jednego aktu.

Pozdrawiam,
Paweł Stankowski
harnas

Sympatyk

Post autor: harnas »

Witam mam prośbę do Pana Wieńczysława,czy mógłby Pan odszukac mi akt urodzenia w AP Lublin.
Pozdrawiam Alicja
DamianL

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: DamianL »

Do Pana Wieńczysława
proszę przeczytać wiadomość na PW
pozdrawiam
Damian
dede43

Sympatyk

Post autor: dede43 »

Mam prośbę do Pana Wieńczysława o pomoc w Archiwum w Lublinie. Poszukuje numeru aktu urodzenia mojej prababki Kamilli Marii Cetnerskiej, córki Maurycego Cetnerskiego i Anny z Wrońskich, urodzonej w 1867 r w Wojcieszkowie. Sądzę, że rok urodzenia jest prawidłowy, bowiem z aktu ślubu z moim dziadkiem Janem Cyprianem Kwiatkowskim w 1891 r. wynika, że miała wówczas 24 lata.
Z góry dziękuję.
Interesuje mnie również ewentualnie akt ślubu Maurycego Cetnerskiego z Anna Wrońska, matką Kamilli, ale tu nie mam żadnych danych, poza jedna datą - Anna Wrońska urodziła się w 1839 r. (Miała siostrę, która była moja druga prababką - Anielę urodzona w 1832 r.) Nie wiem nawet czy dane ich dotyczące, są w tej parafii
Pozdrawiam
Danuta.
Awatar użytkownika
jur58boz

Sympatyk
Mistrz

Pani Danuto.
Interesuje mnie również parafia Wojcieszków i z tego co wiem wszystkie akta z niej znajdują się w Archiwum w Siedlcach . Jest to filia Lubelska.
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradzi ... cieszk%F3w
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradzi ... rch=szukaj
dede43

Sympatyk

Post autor: dede43 »

Panie Jurku
Z danych w bazie pradziad akta urodzenia, ślubów i zgonów parafii Wojcieszków z lat 1827-1867 r. są właśnie w AP w Lublinie. W Siedlcach są lata późniejsze, od 1868 r. Jeśli moja prababcia urodziła się w 1867 r., to powinna być "odnaleziona" właśnie w tej części akt. A ślub jej rodziców tez pewnie był przed 1867.
A tak w ogóle - to moja babcia, nie prababcia. Prababcie obie są z Wrońskich. Na ślub Kamilli (córki Anny z Wrońskich) z Janem Cyprianem (synem Anieli z Wrońskich) było specjalne pozwolenie.
Danuta
Pozdrowienia
Danuta
Pilnie poszukuję aktu ślubu Józefa Kwiatkowskiego (1829/32-1884)z Anielą Wrońską(1823-1905) oraz ich aktów urodzenia.
Awatar użytkownika
jur58boz

Sympatyk
Mistrz

Pani Danusiu rzeczywiście ma Pani racje. Nawet nie wiedziałem ze starsze akta są w Lublinie . Czeka mnie jeszcze jedna długa wycieczka :).Przepraszam za złe informacje.
Jawoszek_Elzbieta

Sympatyk

Post autor: Jawoszek_Elzbieta »

Witam
Jeżeli ktoś wybiera się do archiwum w Siedlcach, to miałabym prośbę o wyszukanie jednego aktu urodzenia,mam potrzebne dane i nie powinno to sprawiać kłopotów. Czekam na jakiś sygnał to podam bliższe dane.
Pozdrawiam
Elżbieta
Awatar użytkownika
mikgrab

Sympatyk

Post autor: mikgrab »

Bardzo proszę o pomoc w odnalezieniu jednego aktu będącego w Archiwum Państwowym w Siedlcach. W zamian chętnie pomogę w AP lub AD w Kielcach. Proszę pisać-podam dokładne dane.
Pozdrawiam,
Mikołaj Grabowski.
Mikołaj Grabowski

Nazwiska: Grabowski, Kozłowski, Świech, Bobowiec, Żak, Zwierzchowski, Prokop. Proszę o kontakt: mik.grabowski@wp.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc w Archiwum”