Ślaski
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- MariaŁopaciuk

Podstawą do ustalenia akt metrykalnych - metryki ślubu jest określenie do jakiej parafii należała dana miejscowość - a tylko Ty wiesz w jakiej okolicy mieszkały poszukiwane przez Ciebie osoby.ślaska pisze:Szyszki- 1844-1846r.
Slaski Feliks syn Kacpra i Marcjanny związek małżeński zawarł w 1844-1845r w Szyszkach z Rębowską Katarzyną.
Prośba o pomoc w ustaleniu miejsca metryki ślubu.
Czy to te Szyszki ?
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradzi ... sc=szyszki
Szyszki Włościańskie – wieś w Polsce położona w województwie mazowieckim, w powiecie pułtuskim, w gminie Gzy.
Pozdrawiam
Maria Łopaciuk
Ostatnio zmieniony sob 29 sty 2011, 10:10 przez MariaŁopaciuk, łącznie zmieniany 4 razy.
-
Kubiak_Urszula

Witam.Parafia Szyszki,aktu ślubu musisz szukać w AD Płock w inwentarzu jest podane że posiadją akty ślubów z lat 1835-1861.AP Pułtusk ma akta tej parafii, ale od 1874.Wiesz,wydaje mi się że mam w swoich zbiorach,akt ślubu jakiegoś Slaskiego,może to ktoś spokrewniony z Tobą.Jeśli jesteś zainteresowana to mogę go odszukać.
Z pozdrowieniami Ula.
Z pozdrowieniami Ula.
-
michalina180

Szyszki- 1844-1846r. Slaski Feliks syn Kacpra i Marcjanny związek małżeński zawarł w 1844-1845r w Szyszkach z Rębowską Katarzyną. Prośba o pomoc w ustaleniu miejsca metryki ślubu.
Dla " Śląska"
Witaj w Genetyce mamy małżeństwa - Szyszki z Mazowsza z lat 1792-1892 solidnie zrobione i nie ma tam takiej pary.
Licznie natomiast wystpuje nazwisko Ślaski.
Katarzyna Rebowska wystepuje w Sonsku ,sasiedniej parafii ale z innym mezem i w 1834 r
Zapraszam do GENETYKI
Michalina
Dla " Śląska"
Witaj w Genetyce mamy małżeństwa - Szyszki z Mazowsza z lat 1792-1892 solidnie zrobione i nie ma tam takiej pary.
Licznie natomiast wystpuje nazwisko Ślaski.
Katarzyna Rebowska wystepuje w Sonsku ,sasiedniej parafii ale z innym mezem i w 1834 r
Zapraszam do GENETYKI
Michalina
- Rafał_Albiński

Do: ślaska
Feliks Ślaski i Katarzyna Rembowska to moi prapradziadek i praprababcia. Jestem prawnukiem ich córki Józefy Ślaskiej.
Feliks Ślaski i Katarzyna Rembowska to moi prapradziadek i praprababcia. Jestem prawnukiem ich córki Józefy Ślaskiej.
Ostatnio zmieniony pt 25 wrz 2015, 22:32 przez Rafał_Albiński, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam!
Próbowałam do Pana panie Rafale wysłać wiadomość, ale jest problem. Remigiusz Slaski jest moim pradziadkiem ur w 1846r w Szyszkach. Był synem Feliksa Slaskiego i Katarzyny z Rębowskich. Nie wiedziałam, że miał rodzeństwo. Dziadek wprawdzie wspominał o ciotce. Próbuję zweryfikować rodzinne opowiadania o związkach z Janem Feliksem Slaskim. Bardzo chciałabym posiadać kopię aktu zgonu Katarzyny Rębowskiej i ślubu Feliksa Slaskiego.
Pozdrawiam Lucyna Slaska
Próbowałam do Pana panie Rafale wysłać wiadomość, ale jest problem. Remigiusz Slaski jest moim pradziadkiem ur w 1846r w Szyszkach. Był synem Feliksa Slaskiego i Katarzyny z Rębowskich. Nie wiedziałam, że miał rodzeństwo. Dziadek wprawdzie wspominał o ciotce. Próbuję zweryfikować rodzinne opowiadania o związkach z Janem Feliksem Slaskim. Bardzo chciałabym posiadać kopię aktu zgonu Katarzyny Rębowskiej i ślubu Feliksa Slaskiego.
Pozdrawiam Lucyna Slaska