Podziękowania należą się wszystkim osobom które dzięki mrówczej pracy przyczyniły się do powstania tych indeksów.
Polska Deklaracja o Podziwie i Przyjaźni dla Stanów Zjed.
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech, adamgen
- Młochowski_Jacek

- Kontakt:
Polska Deklaracja o Podziwie i Przyjaźni dla Stanów Zjed.
Na życzenie (i pod naciskiem
) Wiktora Tyburskiego koordynatora projektu indeksacji Deklaracji, wrzuciłem otrzymane od niego dane do bazy danych oraz napisałem skrypt do ich prezentacji na stronie www.deklaracja.genealodzy.pl Jego zaletą w odróżnieniu od innych indeksów jest to że wpisujesz (fragment nazwiska) i widzisz (wszystkie podobne max 60.), klikasz i masz (otwartą właściwą stronę). Zapraszam do korzystania. Baza będzie uzupełniana.
Podziękowania należą się wszystkim osobom które dzięki mrówczej pracy przyczyniły się do powstania tych indeksów.
Jacku zawstydzasz mnie. Twoja praca do mojej koordynacji ma się tak jak słoń do mrówki (chodzi oczywiście o wielkość , nie o pracowitość). Aby uniknąć nieporozumień powiem po prostu - jesteś wspaniały gość.
Do innych czytników tego postu - proszę w wolnej chwili "zróbcie stronę albo kilka z deklaracji. Mamy już ponad 20 tys. osób. Jest to jednak zaledwie 1:250 całości. Kiedy uda nam się zrobić cały indeks, to będziemy mieli wspaniały materiał. 5 mln osób z Polski 1926 roku, z informacją gdzie się uczyli lub pracowali oraz w wielu przypadkach z obrazem ich autografu.
Do innych czytników tego postu - proszę w wolnej chwili "zróbcie stronę albo kilka z deklaracji. Mamy już ponad 20 tys. osób. Jest to jednak zaledwie 1:250 całości. Kiedy uda nam się zrobić cały indeks, to będziemy mieli wspaniały materiał. 5 mln osób z Polski 1926 roku, z informacją gdzie się uczyli lub pracowali oraz w wielu przypadkach z obrazem ich autografu.
- Młochowski_Jacek

- Kontakt:
Mnie udało się znaleźć w deklaracji Z. (Zofię?) Młochowską w Szkole Powszechnej 28 w Wilnie. Udało się tylko dlatego, że ktoś wcześniej zindeksował te wpisy. Nie wiedziałem wcześniej, że jacyś Młochowscy żyli w Wilnie. Teraz mam nowy trop. A wydawało mi się wcześniej, że taka deklaracja ma małą wartość genealogiczną. Okazuję się inaczej.
Dzięki za dobre słowo. Jesteś Wiktorze skromnym człowiekiem.
Dzięki za dobre słowo. Jesteś Wiktorze skromnym człowiekiem.
- Młochowski_Jacek

- Kontakt:
Dziś w przybyło w deklaracji kolejnych 1158 nazwisk. Zindeksowane zostały strony 121-130 tomu 9-tego.
Deklaracja , info
Deklaracja , info
- Kuziński_Andrzej

Moi mili!
Efekt Waszej pracy jest dla mnie niesamowitą niespodzianką. I to tak pod względem treści (pojawiają się "moje" nazwiska), jak świetnie zorganizowanej, intuicyjnej funkcjonalności wyszukiwarki, aż do przejrzystej formy prezentacji.
Gratuluję wszystkim Ojcom, Matkom i Akuszerom tego wspaniałego Projektu
i pozdrawiam serdecznie
Efekt Waszej pracy jest dla mnie niesamowitą niespodzianką. I to tak pod względem treści (pojawiają się "moje" nazwiska), jak świetnie zorganizowanej, intuicyjnej funkcjonalności wyszukiwarki, aż do przejrzystej formy prezentacji.
Gratuluję wszystkim Ojcom, Matkom i Akuszerom tego wspaniałego Projektu
i pozdrawiam serdecznie
Mamy już 409 stron (35578 osób). W poczekalni jeszcze ponad 2 tys.. Wszystko dzięki Ewie Szczodruch, Ewie Szczodruch, Ewie Szczodruch, Maryli Wojciechowskiej, Szymonowi Mierzyńskiemu, Zbigniewowi Adamskiemu i Piotrowi Jerzemu Piotrowskiemu. (to autorzy ostatniej paczki wpisów) Kochani , w imieniu ludzkości dziękuję Wam. Kononowicz się myli mówiąc, że nic nie będzie. Będzie indeks.
Wiktor
Wiktor
Podobno się powtarzam. Jestem monotematyczny. To dobrze. Będę trwał przy tym dalej. My konserwatyści "tak już mamy."
Dzisiaj mamy już 535 stron, 44775 osób. A dzięki komu koteczki? Nie dzięki leniuszkom. To wszystko dzięki Ewie Szczodruch i Maryli Wojciechowskiej. Ktoś nie śpi by znajdować dane mógł ktoś.
Pozdrowienia
Wiktor
Dzisiaj mamy już 535 stron, 44775 osób. A dzięki komu koteczki? Nie dzięki leniuszkom. To wszystko dzięki Ewie Szczodruch i Maryli Wojciechowskiej. Ktoś nie śpi by znajdować dane mógł ktoś.
Pozdrowienia
Wiktor
- Młochowski_Jacek

- Kontakt:
Pamiętam jak w październiku ubiegłego roku gdy powstał moduł do prezentacji Deklaracji w bazie było niespełna 19 tys. osób. Po trzech miesiącach jest blisko 48 tys. Tempo bardzo duże i nie słabnie. Zastanawiam się kiedy Deklaracja prześcignie Genetekę.