Koturscy z Parafii Bałtów - gdzie są metryki sprzed 1733 r.?

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Bolesław_Wasielewicz

Sympatyk

Koturscy z Parafii Bałtów - gdzie są metryki sprzed 1733 r.?

Post autor: Bolesław_Wasielewicz »

Koturscy z Parafii Bałtów (Świętokrzyskie) - gdzie są metryki sprzed 1733 roku?

Witam serdecznie.

Poszukuję informacji o moim 6 x pradziadku Marcinie Kotur(skim) pochodzącym z Bałtowa, powiat ostrowiecki.

Marcin Kotur urodził się około roku 1710, miał małżonkę Mariannę.

Wszystkie informację o nim posiadam z aktów chrztu jego dzieci:

1734 Karol Kotur - brak potencjalnego AM oraz AZ

1736 Michał Stanisław Kotur - brak potencjalnego AM oraz AZ

1738 Mateusz Kotur (mój 5 x pradziadek) zm. w roku 1817, posiadam jego Akt Zgonu - los Mateusza i jego potomków jest mi wiadomy.

1741 Ewa Kotur - brak potencjalnego AM oraz AZ

Jeżeli ktoś z Państwa posiada jakiekolwiek informacje dotyczące ksiąg parafii Bałtów sprzed 1733, proszę o kontakt.

W dostępnych Księgach Bałtowskich występuje luka pomiędzy 1765 a 1810 rokiem, gdzie szukać brakujących ksiąg?

Proszę również o pokierowanie mnie, gdzie szukać innych dokumentów niż Księgi Kościelne, (spisy / listy poborowych, etc. ) które pozwoliły by mi na pogłębienie mojej wiedzy odnośnie przodków z Bałtowa i okolic.

Bardzo chciałbym znaleźć przodków Marcina Kotura, pozwoliło by mi to na sięgnięcie moim drzewem do 17go wieku...

Nazwisko małżonki również jest na dzień dzisiejszy mi nieznane.

Niezwykle miło wspominam pomoc jaką kilka lat temu otrzymałem od jednego z forumowiczów odnośnie innej gałęzi mojego drzewa. Otrzymałem dane ze zbiorów prywatnych, które pozwoliły mi "zjechać" jeszcze dwa pokolenia niżej.

Mam nadzieję, że na Marcinie Koturze ta gałąź mojego drzewa się nie zakończy.

Dziękuję wszystkim za przeczytanie tego tekstu i będę niezwykle wdzięczny za pomoc i każdą konstruktywną uwagę.

Pozdrawiam serdecznie.

Bolesław Wasielewicz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”