No tak, zapomniałem zastrzec, że zdarzają się jednostki, gdzie skorowidz lub repertorium jest w księdze z aktami notarialnymi.Ted_B pisze:Witam!
Michale! Podaję przykład.
1. Akta Notariusza Józefata Wiślickiego w Olkuszu (AP Kielce - zespół 234).
Wprawdzie nie ma oddzielnych j.a. z indeksami i repertoriami, ale w poszczególnych j.a. z aktami - na początku ksiąg - dołączone są indeksy. Za wyjątkiem bodajże 3-ch j.a., oraz w jednej księdze są indeksy do 2 ksiąg.
Posiadam wszystkie te indeksy - stan zdjęć różny, czytelny, raczej dobry.
Przykładowo zdjęcie 1 strony z indeksami do akt zawartych w j.a o sygn. 2. (z roku 1812). Sygnatura 1 - nie ma indeksu.
https://www.cieslin.pl/wp-content/uploa ... CN6912.jpg
Jeśli to spełnia oczekiwania - to mogę spakować i przesłać.
Pozdrawiam!
Tadek
Co do zasady skanujemy i publikujemy w Skanotece tylko kompletne jednostki. ale dla takich przypadków (skorowidze ksiąg sądowych lub notarialnych) robiliśmy już wyjątki. Podeślij proszę na mojego maila (michal.zielinski(a)genealodzy.pl) i zobaczę jak to wygląda. Bardzo dziękuję!
Jak szukamy aktów konkretnej nieruchomości, to najlepiej szukać ich w Hipotece, nie w aktach notarialnych.Kulewski pisze:Panie Michale. Jak najlepiej odnalesc akty notarialne na "Skanotece - Notariaty" kamienic mojej rodziny w Warszawie nie wiedzac ktory notariusz dokonal tranzakcji.
Pozdrawiam
Harald