Nazwisko: Matusewicz
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=43480&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
-
IzabelaKaczanowska
Dzień dobry, mój dziadek wprawdzie nazywał sie Kazimierz Czaiński, ale Babcia zawsze mówiła, że powinien Antoni Matusewicz, bo tak się urodził. W dawnym województwie nowogrodzkim, wieś Tonowo.
Punktów stycznych między Pana i moim Matusewiczem, może nie jest za dużo, ale Kitkuryki to to samo województwo. W jednym z dokumentów nazwisko swojej mamy dziadek podawał Paulina Sadownicza.
Czy jakieś punkty zbieżne swoją rodziną może Pan widzi, albo jest Pan w stanie nakierować mnie, gdzie dalej szukać dziadka?
Punktów stycznych między Pana i moim Matusewiczem, może nie jest za dużo, ale Kitkuryki to to samo województwo. W jednym z dokumentów nazwisko swojej mamy dziadek podawał Paulina Sadownicza.
Czy jakieś punkty zbieżne swoją rodziną może Pan widzi, albo jest Pan w stanie nakierować mnie, gdzie dalej szukać dziadka?
-
Rebell_Cieniewska_Grażyna

Nazwisko Matusewicz spotkałam w parafii Naliboki, nie mam związków z moimi przodkami więc nie sprawdzałam zapisów.
Powodzenia
Grażyna
Powodzenia
Grażyna
Moje nazwiska - Rebell, Cieniewski, Oleśniewicz, Łojko, Piotrowski.
Moje miejscowości - Subkowy, Nowogródek (na Kresach), Berest/Piorunka, okolice Częstochowy, Palikije.
Moje miejscowości - Subkowy, Nowogródek (na Kresach), Berest/Piorunka, okolice Częstochowy, Palikije.