Woźnicka/Woźniak Zofia

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Magdalena_Pawelec

Sympatyk

Woźnicka/Woźniak Zofia

Post autor: Magdalena_Pawelec »

T:"Poszukiwana Zofia Woźnicka/Woźniak"

Poszukuję Zofii Woźnickiej/Woźniak urodzonej w Chodczu około 1925 roku.
Była córką Stanisławy Ulinskiej i Tomasza Woźniaka (Woźnickiego), ślub był 26/5/1914.
Miała 3 braci Stanisława, ur. 22/4/1915 (to mój dziadek) i Kazimierza oraz Franciszka ur. W 1917, o którym nie wiedziałam, może umarł jako dziecko.

Nie znalazłam Zofii na mikrofilmach z Chodcza. Ksiądz z parafii św. Dominika przeszukał lata 1923 - 1930 i jej nie znalazł. Zasugerował, że może była protestantką, w co trudno mi uwierzyć.

Marka Zofii, Stanisława, zmarła w 1933 roku, Tomasz prawdopodobnie ożenił się ponownie, ale nie znalazłam póki co z kim.

Dziadek zerwał wszelkie relacje z ojcem, który zmarł w 1948 roku.
Podobno szukał siostry przez Czerwony Krzyż, ale nie znalazł.
Mam jej zdjęcie z matką. I to wszystko. Gdyby nie to, to bym pomyślała, że nie istniała.
sbasiacz

Sympatyk
Mistrz

Poszukiwana Zofia Woźnicka/Woźniak

Post autor: sbasiacz »

masz akt zgonu Stanisławy? Czasami na marginesie aktu jest wzmianka o ślubie wdowca. 15 km od Chodcza jest parafia w Grabkowie, na genetece jest indeks chrztu Zofii Woźniak w 1924 akt nr 74, na genealogiawarchiwach ta parafia ma skany tylko do 1910 r, akt jest przechowywany w AP Toruń oddział Włocławek, zadzwoń, może podadzą rodziców przez telefon, albo napisz prośbę o skan
pozdrawiam
BasiaS
Magdalena_Pawelec

Sympatyk

Poszukiwana Zofia Woźnicka/Woźniak

Post autor: Magdalena_Pawelec »

Nie mam jej aktu zgonu.
Może od tego powinnam była zacząć.
Bardzo dziękuję za podpowiedź. Ciekawa sprawa z Grabkowem, będę sprawdzała.
Pozdrawiam serdecznie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”