Archiwum Państwowe w Przemyślu

Pomogę lub potrzebuję pomocy w Archiwum ; Archiwa .. gdzie szukać zasoby (inwentarze) Archiwów w Internecie

Moderatorzy: kaphis, elgra, maria.j.nie

ewade

Sympatyk
Nowicjusz
Podziękował: 1 time

Post autor: ewade »

Dzień dobry,

czy ktoś ostatnio zamawiał kwerendę w AP Przemyślu? Jakie macie doświadczenia, jaki czas oczekiwania?

Trzy miesiące temu zamawiałam kwerendę ze wskazaniem zespołu akt i sygnatury. W zeszłym miesiącu na maila z zapytaniem czy wniosek w ogóle dotarł otrzymałam informację, że wniosek dotarł i zostanie zrealizowany do końca września. Nie chcę się już upominać, ale nie ukrywam, że już się niecierpliwię :)

Pozdrawiam,\Ewa
Dominique

Post autor: Dominique »

Witam,

szukam dokumentów stanu cywilnego z Piatkowa Ruska dla kościoła rzymskokatolickiego za okres 1868-19...
kod referencyjny:
56/142/0/-/6697
archiwum:
Archiwum Państwowe w Przemyślu
skany nie są dostępne online

Znalazłem okresy 1784-1844 i 1845-1867 na stronie https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/en/wyszukiwarka.

Czy ktoś ma ich kopię lub wie, gdzie można znaleźć kopię online?

Dziękuję.

Dominique
yousarian

Sympatyk
Podziękował: 9 times

Post autor: yousarian »

Cześć
Jeśli ktoś wybierałby się do AP Przemyśl i chętny byłby wykonać zdjęcia interesujących mnie dokumentów - dorzucę się do kosztów.
Pzdr
Paweł Ż
Awatar użytkownika
hlpedersen7

Sympatyk
Legenda
Otrzymał podziękowania: 5 times
Kontakt:

Re: Archiwum Państwowe w Przemyślu

Post autor: hlpedersen7 »

Witam,

I know AP Przemyśl used to have their metrical books online on a separate site, which has since been taken down. Have these books for parish Urzejowice been rescanned and placed online again? Or is my only option to order directly from the archive?

Wiem, że Archiwum Państwowe w Przemyślu udostępniało kiedyś swoje księgi metrykalne online na oddzielnej stronie, która została jednak zlikwidowana. Czy księgi dotyczące parafii Urzejowice zostały ponownie zeskanowane i udostępnione w Internecie? Czy też jedyną opcją pozostaje zamówienie ich bezpośrednio z archiwum?

https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/en/ ... olu=128621
Heather Pedersen
www.galicia-gen.com | Galicia Genealogy
Minnesota, USA
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc w Archiwum”