Straszny koszmar nam zrobili, a jak ktoś ma 80 lat jak ja wczoraj skończyłam to po prostu horror.
Ciągle miałam blokowaną witrynę genealodzy.pl z powodu błędu 500. Nic nie mogłam zmienić i ustalić nowego tymczasowego hasła, bo nic nie wchodziło. Uparłam się jednak i po wielu godzinach nareszcie mogłam wejść w panel logowania, dostałam kod, a następnie znów po wielu blokadach błędem 500 udało się uzyskać hasło tymczasowe. Nie wiem jednak czy będę mogła wysłać artykuł, nad którym długo pracowałam.
Raczej ktoś mający dawniej dostęp do zaszyfrowanych kodów portalu zrobił nam wszystkim takiego psikusa i teraz ma złośliwą satysfakcję blokowania forum. Jakoś jednego nadmiernie aktywnego forumowicza dawno nie widać, a robił na forum co mu się podobało.
Takie są wady tej cyfryzacji i nadmiernej ufności ludziom.
Janka zestresowana
Off-Topic Incydent bezpieczeństwa danych w serwisie Genealod
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Janiszewska_Janka

-
Michał_Kazimierz

Szanowna Pani Janino,Janiszewska_Janka pisze:Straszny koszmar nam zrobili, a jak ktoś ma 80 lat jak ja wczoraj skończyłam to po prostu horror.(...)
Jakoś jednego nadmiernie aktywnego forumowicza dawno nie widać, a robił na forum co mu się podobało.(...)
Janka zestresowana
proszę przyjąć wyrazy uszanowania i życzenia długiego życia w zdrowiu.
(Pisze do Pani młody człowiek, trochę ponad 70-latek. )
Domyślam się, o Kim Pani pisze, ale czy ten nadaktywny Ktoś (nieobecny od kwietnia) posunąłby się aż do takich działań, w imię jakiejś dzikiej osobistej zemsty? Być może. Ja wciąż ufam ludziom, mimo wszystko; tak z założenia myślę, że w ludziach jest więcej cząstki dobra niż tego rozgrzanego żaru z pieca rodem.
Janiszewska_Janka

Dziękuję Panie Michale za życzenia urodzinowe i wzajemnie życzę pozostawania w młodzieńczej kondycji fizycznej i umysłowej długie, długie lata.Michał_Kazimierz pisze:Szanowna Pani Janino,Janiszewska_Janka pisze:Straszny koszmar nam zrobili, a jak ktoś ma 80 lat jak ja wczoraj skończyłam to po prostu horror.(...)
Jakoś jednego nadmiernie aktywnego forumowicza dawno nie widać, a robił na forum co mu się podobało.(...)
Janka zestresowana
proszę przyjąć wyrazy uszanowania i życzenia długiego życia w zdrowiu.
(Pisze do Pani młody człowiek, trochę ponad 70-latek. )
Domyślam się, o Kim Pani pisze, ale czy ten nadaktywny Ktoś (nieobecny od kwietnia) posunąłby się aż do takich działań, w imię jakiejś dzikiej osobistej zemsty? Być może. Ja wciąż ufam ludziom, mimo wszystko; tak z założenia myślę, że w ludziach jest więcej cząstki dobra niż tego rozgrzanego żaru z pieca rodem.
Niestety moje długie życie nauczyło mnie ograniczonej ufności w czasach współczesnych. Ludzie potrafią być bardzo złośliwi i czerpią z podłości siłę do życia. Obyśmy szybko zostali uwolnieni od skutków tego incydentu.
Pozdrawiam serdecznie
Janka
Witam,
Moje 2 grosze: wątpie aby ten atak miał cokolwiek wspólnego z obecnymi lub byłymi członkami forum. Ze zbanowanym członkiem o którym zapewne mowa mam emailowy kontakt i nie osądzałbym jego o to. To raczej robota losowa. Byłem przed laty administratorem forum marki phpBB2 i też spotkała mnie podobna przygoda. Był to jakis gówniaż z drugiej strony świata, który po prostu wyszukiwał dziur w systemach i jak ją znalazł to dowolnie atakował i wymazywał dane. W tym przypadku zapewne chodziło o adresy emailowe, bo chyba nikt tutaj bardziej wrażliwych informacji nie trzyma. No cóż, administratorzy trochę zaniedbali, ale na listach spamowych to chyba i tak już wszyscy jesteśmy.
Moje 2 grosze: wątpie aby ten atak miał cokolwiek wspólnego z obecnymi lub byłymi członkami forum. Ze zbanowanym członkiem o którym zapewne mowa mam emailowy kontakt i nie osądzałbym jego o to. To raczej robota losowa. Byłem przed laty administratorem forum marki phpBB2 i też spotkała mnie podobna przygoda. Był to jakis gówniaż z drugiej strony świata, który po prostu wyszukiwał dziur w systemach i jak ją znalazł to dowolnie atakował i wymazywał dane. W tym przypadku zapewne chodziło o adresy emailowe, bo chyba nikt tutaj bardziej wrażliwych informacji nie trzyma. No cóż, administratorzy trochę zaniedbali, ale na listach spamowych to chyba i tak już wszyscy jesteśmy.