Paczkowski Józef

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
RyszardJerzy

Paczkowski Józef

Post autor: RyszardJerzy »

Dzień dobry, poszukuję Józef Paczkowski ur 1813 zm 31 lip 1882 - Jabłonowo Pomorskie; Współmałżonek: Marianna Jadamowska ślub 6 paź 1839 Najmowo. mam dane dot. jego dzieci, jednak nie mam dokłanej daty i miejscajego urodzin.Nie mam danych jego rodziców i na tym kończy się poszukiwanie przodków rodz, paczkowskich. jestem uzytkownikiem my heritahe family search oraz dostępnych polskich portali genealogia w archiwach itp. Z góry dziękuje za wszelką pomoc. pozdrwiam. Jurek
Ostatnio zmieniony ndz 16 lis 2025, 15:54 przez maria.j.nie, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Napisano dużymi literami imie i nazwisko, miejscowość - regulamin
zelezny

Sympatyk

Re: Paczkowski Józef

Post autor: zelezny »

Jurku,

Po pierwsze - ślub Józefa i Marianny nie odbył się w Najmowie natomiast w Najmowie nowożeńcy mieszkali przed zawarciem sakramentu małżeństwa.

Po drugie - jeżeli jesteś użytkownikiem GWA i znasz datę zgonu Józefa to w jego akcie cywilnym zgonu odnajdziesz zapis o miejscu jego urodzenia i wieku. Zarówno miejsce urodzenia jak i wiek w tym akcie cywilnym jest podany poprawnie w przeciwieństwie do wieku podanego w jego akcie zgonu (na bazie którego została wyliczona błędna data jego urodzenia, a podana przez Ciebie) jak i wieku podanego w akcie małżeństwa. Na podstawie tych danych bez trudu ustalisz rodziców Józefa - wystarczy wówczas skorzystać z Geneteki.

Po trzecie - O 5 lat młodszy brat Józefa był chrzestnym jego córki.

Po czwarte - Ojciec Józefa poznał tylko jedno dziecko Józefa i Marianny.

Po piąte - żona Józefa Marianna zmarła w tej samej miejscowości co jej mąż, w roku, w którym ukazało się pierwsze wydanie książkowe słynnej powieści Aleksandra Głowackiego.

Powodzenia w samodzielnym poszukiwaniu przodków

Pozdrawiam

Janek
Awatar użytkownika
RyszardJerzy

Re: Paczkowski Józef

Post autor: RyszardJerzy »

Dzień dbry. Dziekuję za pomoc. pozdrawiam.
JUREK
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”