Gryczewski(a)

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

joanna62
Kontakt:

Gryczewski(a)

Post autor: joanna62 »

Poszukuję rodziny Makarego Gryczewskiego ożenionego z siostrą mojej prababci Feliksą Kackiewicz - oboje pochodzili z okolic Siedlec, Feliksa urodziła się prawdopodobnie w Kapuściakach, parafia Mokobody. Wiem, że Makary budował domy. Nie wiem kiedy, chyba po wojnie, przeprowadzili się do Ustki. Ich córka została wywieziona do Niemiec, wracając po wyzwoleniu do Polski poznała swojego męża, polskiego oficera - nazwiska nie znam. Zamieszkali prawdopodobnie w Mokrzycy, niedaleko Ustki. Mieli podobno również syna - juz nie żyjącego. To wszystkie wiadomości, jakie posiadam - narazie - i trochę dużo tego podobno :)
Jeżeli ktoś rozpoznaje w tej opowieści własną historię rodzinną, albo mógby mieć na ten temat jakieś wiadomości, bardzo proszę o kontakt.

dziękuję i pozdrawiam - Joanna
joanna62
Kontakt:

Gryczewski(a)

Post autor: joanna62 »

Dowiedziałam się, że druga córka Gryczewskich zamieszkała w Halinowie k/W-wy - nazwiska po mężu jeszcze nie znam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”