To jest pewien problem.
Jeśli (pomimo zgłoszenia, czyli wiedzy) organizacja publikuje przez dłuższy nieprawdziwe informacje dotyczące przodka:(
Tzn jeśli nie ma skutecznego , w miarę szybkiego mechanizmu anulującego błędy (a od kilkudziesięciu miesięcy nie ma) to jest spory problem. Całkiem spory.
Byle nie był bardzo całkiem spory w 2025:)
Zgłaszanie poprawek do indeksów - przypomnienie zasad
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Sroczyński_Włodzimierz

Re: Zgłaszanie poprawek do indeksów - przypomnienie zasad
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Witam,
Proszę o rozwiązanie, jak mam zgłosić poprawkę do indeksu, jeśli nie ma możliwości wstawienia linku do skanu albowiem skan znajduje się w Archiwum Diecezjalnym w Łowiczu. Bez tego nie mogę takiej poprawki zgłosić.
Pozdrawiam,
Wiesław_F
Proszę o rozwiązanie, jak mam zgłosić poprawkę do indeksu, jeśli nie ma możliwości wstawienia linku do skanu albowiem skan znajduje się w Archiwum Diecezjalnym w Łowiczu. Bez tego nie mogę takiej poprawki zgłosić.
Pozdrawiam,
Wiesław_F
Nie ma skanu = nie ma możliwości weryfikacji przez administrację. Zapewne zgłaszający też go nie widział, tylko domniemuje jak powinien wyglądać indeks 
Pozdrawiam
Karol Matuszewski
Karol Matuszewski
-
Giemza_Karol

Mi ostatnio odrzucono poprawkę bo podałem link do skanu - ale nie napisałem gdzie na skanie jest akt.
"W przypadków aktów łacińskich, prosimy o umiejscowienie aktu na podlinkowanym skanie."
Może by dopisać taką zasadę w informacji jak dokonywać poprawek - bo ja tego tam nie widzę.
Poza tym w mailu o odrzuceniu przydał by się link który podałem oryginalnie - bo potem nie mogłem tego skanu długo znaleźć, żeby zgłosić poprawkę ponownie.
"W przypadków aktów łacińskich, prosimy o umiejscowienie aktu na podlinkowanym skanie."
Może by dopisać taką zasadę w informacji jak dokonywać poprawek - bo ja tego tam nie widzę.
Poza tym w mailu o odrzuceniu przydał by się link który podałem oryginalnie - bo potem nie mogłem tego skanu długo znaleźć, żeby zgłosić poprawkę ponownie.
Witam,karmat pisze: pn 24 lis 2025, 07:06 Nie ma skanu = nie ma możliwości weryfikacji przez administrację. Zapewne zgłaszający też go nie widział, tylko domniemuje jak powinien wyglądać indeks![]()
To nie jest domniemanie, to fakt. Nie masz racji, składający ten dokument widział.
Po co zatem przy indeksach, których skany znajdują się w AD Łowicz umieszczać ikonkę "Zgłoś poprawkę" ?
Pozdrawiam,
Wiesław_F