Szukam skanu

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

sargeharris

Szukam skanu

Post autor: sargeharris »

Dzień dobry,

próbuję ustalić, w jaki sposób mogę uzyskać skan aktu urodzenia. Znalazłam poszukiwaną osobę w bazie danych, jednak brakuje tam skanu dokumentu. Czy ktoś mógłby mi pomóc, jak mogę zdobyć ten skan? Chodzi o osobę:

Gertruda Oczko, urodzona w 1919 roku, Parafia Chorzów–Hajduki Wielkie USC. Ustalilem również, kto wykonuje skany, jednak nie mogę skontaktować się z tą osobą przez forum, aby zapytać.

Bardzo dziękuję!

* Moderacja - Zgodnie z Regulaminem Rozdział II, pkt 4, lit. b i przyjętym zwyczajem prosimy podpisywać posty przynajmniej imieniem. Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis w swoim Profilu
Pozdrawiam, Maria
Administrator
Świętczak_Sebastian

Sympatyk
Podziękował: 1 time

Re: Szukam skanu

Post autor: Świętczak_Sebastian »

Pod literą i znajdują się dodatkowe informacje, a pod literą z znajduje się informacja, gdzie powinna się znajdować księga. I tam mona zobaczyć, że jest to Archiwum Państwowe w Katowicach. W szukajwarchiwach nie ma skanów więc trzeba zamówić w archiwum. Chociaż ja nie widzę takiej jednostki w wykazie.
--
Sebastian
Awatar użytkownika
Grazyna_Gabi

Sympatyk
Podziękował: 1 time
Otrzymał podziękowania: 14 times

Post autor: Grazyna_Gabi »

Osoba ktora indeksowala te parafie nie pomoze, indeks pochodzi ze skorowidza tylko.
1919 716 Gertruda Oczko Chorzów-Hajduki Wielkie USC [Uwagi: dane ze skorowidzy ]
Metryki i skorowidze ale pod 1919 powinny byc urodzenia a sa zgony (SKZ-1919-1925 moze wymieszane).
https://metryki.genealodzy.pl/id1535

Pozdrawiam
Grazyna
sargeharris

Post autor: sargeharris »

No tak ma pani raczej. Jakoś trudno tam się dokopać czegoś. Ale dziękuję :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”