Szanowni!
Poszukuję akt stanu cywilnego dla Parafii Rzymskokatolickiej Charłupia Mała wcześniejszych niż 1808 r. Nie wiem czy jest w to w ogóle możliwe, ale jeśli ktoś coś wie, to prosiłbym o jakieś info.
Na stronie archiwum diecezji Włocławskiej (https://archiwumwloclawek.pl/) nie znalazłem niczego cieawego.
Gdzie jeszcze mogę szukać informacjina temat, czy dla tej parafii znajdują się wcześniejsze metryki?
Poszukuję informacji nt. rodziny Pietrzykowskich.
Pozdrawiam
Przemek
Akta stanu cywilnego Parafia Charłupia Mała
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- PPPietrzak

Re: Akta stanu cywilnego Parafia Charłupia Mała
Witam!
ASC z przed 1808 roku nigdzie nie znajdziesz.
Bo takowych nie było.
Dla okresu tego mamy księgi metrykalne wyznaniowe (chrztów, małżeństw oraz zgonów/pogrzebania).
Pozdrawiam!
Tadek
ASC z przed 1808 roku nigdzie nie znajdziesz.
Bo takowych nie było.
Dla okresu tego mamy księgi metrykalne wyznaniowe (chrztów, małżeństw oraz zgonów/pogrzebania).
Pozdrawiam!
Tadek
-
Mazurek_Mikołaj

Re: Akta stanu cywilnego Parafia Charłupia Mała
Witam
Zgodnie z "Rejestracją archiwaliów i starych druków na terenie diecezji włocławskiej" Ks. Stanisława Librowskiego cytuję: w Charłupi Małej istnieją księgi metryczne od r. 1697. Sprawozdanie powstało na początku lat 60 celem zorientowania o możliwych dopływach do archiwum diecezjalnego. Zapewne więc te akta metryczne są cały czas w parafii lub zostały przekazane do archiwum diecezjalnego
Pozdrawiam, Mikołaj
Zgodnie z "Rejestracją archiwaliów i starych druków na terenie diecezji włocławskiej" Ks. Stanisława Librowskiego cytuję: w Charłupi Małej istnieją księgi metryczne od r. 1697. Sprawozdanie powstało na początku lat 60 celem zorientowania o możliwych dopływach do archiwum diecezjalnego. Zapewne więc te akta metryczne są cały czas w parafii lub zostały przekazane do archiwum diecezjalnego
Pozdrawiam, Mikołaj